Ova mesta na Floridi postaće potpuno napuštena do 2100. godine

Ova mesta na Floridi postaće potpuno napuštena do 2100. godine

Aviokompanija Frontier Airlines uvodi 9 novih letova iz Majamija
Kako neplaćeni bolnički računi mogu da utiču na vaš kreditni skor?
Evo gde su Amerikanci investirali svoj novac u toku 2022. godine

Stotine gradova širom SAD-a, uključujući neke na Floridi, su u opasnosti da postanu napuštena mesta do 2100. godine zbog različitih problema, od opadanja industrije do nižih stopa nataliteta i uticaja klimatskih promena, prema nedavno objavljenoj studiji u časopisu Nature Cities.

Ovi i drugi faktori mogu uzrokovati dalje smanjenje populacije u oko 15.000 gradova širom zemlje – u svakoj saveznoj državi osim Havaja i Distrikta Kolumbije – čineći ih praktično napuštenim mestima sa samo delom populacije koju su ranije imali, prema studiji.

Ukupno, istraživači sa Univerziteta u Čikagu u Ilinoisu otkrili su da projekcije populacije za 2100. godinu sugerišu da će skoro polovina od 30.000 gradova širom zemlje doživeti gubitke populacije između 12 do 23 odsto, i u 27 do 44 odsto naseljenih područja.

Čak i na Floridi, značajna depopulacija se predviđa u nekoliko okruga u unutrašnjosti, od Big Bend regiona do Fort Majersa i jezera Okičobi, kao i u rasutim gradovima duž Panhandle-a.

S druge strane, urbano-suburbanski pejzaž duž većeg dela obale Floride – uključujući Tampa-St. Pit, Pensakolu, Fort Majers, Naples, i gotovo celu atlantsku obalu od Džeksonvila do Majamija – predviđa se da će nastaviti rast. Rast se takođe očekuje i u koridoru od Tampu do Orlanda.

patch.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0