Ova plaža ima blistavo beli, najmekši pesak na Floridi

Ova plaža ima blistavo beli, najmekši pesak na Floridi

Miami-Dade: Najniži broj obolelih od COVID-19 od sredine juna
Azbuka – Online škola srpskog jezika za decu i omladinu u dijaspori
Novi predlog zakona skratiće trajanje viza za studente i učesnike programa razmene

Za one koji traže blistavo belu obalu za postavljanje peškira, postoji jedno mesto: Clearwater Beach, Florida. Da, grad je dobio ime po impresivnoj boji i jasnoći svoje vode, ali mogao bi isto tako biti nazvan po svom pesku koji podseća na šećer.

Ne samo da je pesak u Clearwater-u najimpresivnija nijansa čiste bele, već ima i jedinstvenu praškastu teksturu koja ga čini savršenim za popodnevnu dremku. Takođe je toliko mekan da čak i najmlađa deca mogu da kopaju po njemu ceo dan i odu kući bez ijedne ogrebotine na koži.

Plaže Clearwater-a su uglavnom bez školjki, pa ne morate brinuti o sečenju stopala na oštre fragmente dok šetate duž ivice vode. Slobodno skinite sandale i naviknite se na osećaj peska između prstiju.

Postoji zapravo naučni razlog zbog kojeg je pesak Clearwater-a tako beo (i tako mekan!). Umesto da bude napravljen od sitno izlomljenih školjki koje su se tokom miliona godina izlizale, pesak Clearwater-a sastoji se od belog kvarca. Ovaj mineral je mnogo mekši od školjki ili fosilnih fragmenata, što objašnjava tu neuporedivu baršunastu teksturu.

southernliving.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0