Ovaj mali grad na Floridi ima više kanala od Venecije

Ovaj mali grad na Floridi ima više kanala od Venecije

Grad Majami izdao “STAY IN SHELTER” naredbu svojim građanima
Florida: Ukoliko dobijete ovakav poziv odmah prekinite vezu
Osobe starije od 16 godina na Floridi sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Mali grad na Floridi ima više kanala nego bilo koji drugi grad na svetu – uključujući i Veneciju. Zato ga lokalci nazivaju “Rajskim vodama”. Grad sa manje od 200.000 stanovnika takođe je upravo proglašen za vrhunsku destinaciju leta prema Airbnb-ovom najnovijem izveštaju o trendovima putovanja, koji je otkrio najtraženije destinacije u Sjedinjenim Američkim Državama. Cape Coral je zauzeo šesto mesto, iza nekoliko drugih mesta na Floridi, uključujući Cape San Blas i Mexico Beach.

U Cape Coralu postoji više od 400 milja plovnih vodenih puteva koji vas mogu odvesti do reke Calooshatchee, Matlacha Pass-a i Meksičkog zaliva. Ili se možete uputiti kanalima do centralnog dela Cape Corala.

Centralni deo Cape Corala je relativno nov (grad je osnovan pre samo oko 60 godina), ali več je jako razvijen. Forbes je 2017. godine proglasio Cape Coral za najbrže rastući grad u Americi. U centru grada ćete naći sve što nude veći gradovi, poput restorana, barova, prodavnica – čak i galeriju umetnosti i muzej istorije.

Ipak, Cape Coral i dalje odiše šarmom malog grada. Cape Coral se nalazi na obali Floride, preko reke Calooshatchee od Fort Myersa. To je jedinstven ekosistem sa brojnim rekama, zalivima i estuarijama. Možete istražiti obalu kajakom i doživeti bliske poglede na živopisnu obalu, ispunjenu ostrigama, ostrvima mangrova i plićacima sa trščacima.

Travel and leisure

COMMENTS

WORDPRESS: 0