Ove aviokompanije su ukinule ograničenja – Evo gde sve možete leteti bez maski

Ove aviokompanije su ukinule ograničenja – Evo gde sve možete leteti bez maski

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u okrugu Miami – Dade!
Miami Beach zbog incidenata tokom “Spring Break-a” uvodi policijski čas
Četiri načina da legalno izbegnete plaćanje poreza na prihod u Americi

Prateći odgovarajuće zdravstvene i bezbedonosne smernice svoje države, nekoliko međunarodnih aviokompanija je promenilo svoju politiku nošenja maski, dozvoljavajući putnicima da biraju da li će ih nositi na određenim letovima.

U Sjedinjenim Državama, Uprava za bezbednost saobraćaja je produžila svoj zahtev za nošenje maski u javnom prevozu – koji obuhvata autobuse, vozove, avione i transportne objekte – do 18.aprila. Ostaje  nejasno da li će se taj mandat još jednom produžiti kako se taj rok približava.

Dakle, dok će letovi u Sjedinjenim Državama i dalje zahtevati maske, da li ćete morati da ih nosite na međunarodnim letovima i dalje nije jasno definisano.

Evo liste avio-kompanija koje su do sada promenile svoja pravila za nošenje maski:

#1 British Airways

Avio-kompanija dozvoljava klijentima da lete bez maski, ako ih odredište na koje putuju ne zahteva.

Za destinacije za koje smo utvrdili da nošenje maske nije obavezno, u mogućnosti ste da napravite lični izbor i ljubazno molimo da svi poštuju međusobne preferencije“, navodi avio-kompanija u svom uputstvu.

Za više informacija, kliknite OVDE.

#2 Norwegian

Maske za lice nisu potrebne na letovima avio-kompanije Norwegian, što znači da putnici mogu da biraju da li će je nositi u avionu.

Avio-kompanija napominje da bi upotreba maski i dalje mogla biti aktuelna na određenim destinacijama i predlaže proveru pravila pre putovanja.

Za više informacija, kliknite OVDE.

#3 Jet2

Jet2 je bila prva avio-kompanija koja je povukla svoje zahteve za nošenjem maski. Putnici više ne moraju da nose maske na domaćim aerodromima ili letovima britanskog prevoznika.

Putnici, bez obzira na status vakcinacije, moraće da nastave da nose maske za prekomorske destinacije.

Za više informacija, kliknite OVDE.

#4 Virgin Atlantic

Oni koji putuju kompanijom Virgin Atlantic za navedene destinacije – Barbados, St. Lucia, Antigua, Grenada, Bahamas, Jamaica, St.Vincent i Grenadines, Trinidad i Tobago – imaju mogućnost da nose maske.

Druge rute će i dalje zahtevati nošenje maski jer se smernice razlikuju za svaku destinaciju. Očekuje se da će se ova lista proširiti kako se regulatorni zahtevi za destinacije menjaju, navodi se na web stranici avio-kompanije.

Ova politika se postepeno uvodi – i za klijente i za posadu – i to samo na rutama na kojima ne važe međunarodni propisi u vezi sa nošenjem maski“, navodi avio-kompanija u svom saopštenju. „Podstičemo sve da poštuju preferencije saputnika u vezi sa nošenjem maski, a maske su i dalje dostupne za one koji žele da ih nose“.

Za više informacija, kliknite OVDE.

#5 Tui

Na letovima za ili iz Engleske (England), Wales-a (Wales) i Severne Irske (Northern Ireland), britanska avio-kompanija je rekla da više nije neophodno nošenje maski, ali preporučuje da ih ponesete sa sobom.

Putnici od 2. ili više godina moraju da nose maske za lice ako putuju u Sjedinjene Države.

Za više informacija, kliknite OVDE.

#6 easyJet

Svi letovi između Engleske (England), Severne Irske (Northern Ireland), Džerzija (Jersey), Ostrva Men (Isle of Man), Danske (Denmark), Švedske (Sweden), Gibraltara (Gibraltar), Švajcarske (Switzerland), Mađarske (Hungary), Islanda (Iceland) i Poljske (Poland) više ne zahtevaju nošenje maski.

Obzirom na različite politike za svaku destinaciju, maske su neophodne za sve letove.

Za više informacija, kliknite OVDE.

 

Izvor: Nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0