Ovi restorani u Majamiju, Miami Beach-u i Key West-u proglašeni su za najbolje na Floridi

Ovi restorani u Majamiju, Miami Beach-u i Key West-u proglašeni su za najbolje na Floridi

Miami Heat će igrati pred publikom već krajem januara
Zdravstveno osiguranje u Americi – Evo kako kao imigrant možete dobiti osiguranje
USCIS predstavio 22 nova lista sa informacijama za imigrante koji ispunjavaju uslove za naturalizaciju

Kada su u pitanju kultni restorani, Južna Florida ima prednost u odnosu na ostatak države. Nedavno je web sajt za putovanja Trips to discover rangirao najpoznatije restorane na Floridi, a četiri od njih su u Južnoj Floridi. Ako živite ovde, nećete biti iznenađeni onim što je ušlo u uži izbor.

Naravno, Joe’s Stone Crab u Miami Beach-u je na vrhu liste jer privlači mnogo turista i lokalnog stanovništva otkako je otvoren 1913.godine. Joe’s je „možda najpoznatiji restoran na celoj Floridi“ prenosi web sajt, sugerišući da posetioci idu u „avanturu morskih plodova“ kada je meni u pitanju „gde se nalaze morski plodovi, odresci i pržena piletina“. Većina nas, međutim, ide pravo na kamene rakove (stone crabs). Ove godine, sezona se otvra u 15.oktobra. Joe’s, koji u ovo doba godine odlazi na odmor, zatvoren je za obroke do 14.oktobra, pa planirajte u skladu sa tim (usluga ručka se nastavlja 20.oktobra).

Takođe, na najpoznatijoj listi je Versaj (Versailles) u Majamiju, kulinarska znamenitost od 1971.godine. Trips to discover preporučuje krokete sa šunkom, medianoche sendviče i crni pasulj sa pirinčem, ili, ako ste u žurbi, posetite „izlog za poneti na otvorenom“ za peciva i kafe.

Blue Heaven u Key West-u, poznat po svojoj ’lutajućoj piletini’ je mesto gde obavezno morate svratiti kako biste započeli svoje putovanje sa pitom od limete. Poslušajte nas, nećete se pokajati! Ako ste turista u Key West-u, ovde se praktično pridržavate ovog zakona! Restoran, koji je otvoren 1992.godine, zatvoren je u septembru, ali se ponovo otvara za doručak, brunch, ručak i večeru od 01.oktobra.

Poslednja ikona Južne Floride je Jaxson’s Ice Cream Parlor & Restaurant, koji je otvoren 1956.godine. Web stranica naziva ovo vintage mesto „ostvarenjem sna iz detinjstva“, i nisu pogrešili: ovo je mesto gde trebate otići ako želite sladolede, banana splito-ove i šejkove. Takođe možete naručiti hamburgere, pomrit i tortilje, ali srećno sa tim da se deca fokusiraju na bili šta drugo osim deserta. Ostali restorani na Floridi koji su se našli na listi su Bern’s Steakhouse u Tampi; restoran Columbia u Ybor City-ju; Victoria & Albert u Orlandu; Hunt’s Oyster Bar u Panama City-ju; Yoder’s Restaurant & Amish Village u Sarasoti; McGuire’s Irish Pub u Pensakoli; The Old spanish sugar mill u De Leon Springs-u; i O’Steens u St. Augustine-u. Više informacija:

  • Joe’s Stone crab: 11 Washington Ave., Miami Beach; otvara se 14-15.oktobra, 2022; Hrana za poneti se može uzeti od srede do nedelje; zvanični sajt možete videti klikom OVDE
  • Versailles: 3555 SW Eighth St., Miami; zvanični sajt možete videti klikom OVDE
  • Blue Heaven: 729 Thomas St., Key West; otvara se 01.oktobra 2022.godine; zvanični sajt možete videti klikom OVDE
  • Jaxson’s Ice Cream Paarlor & Restaurant; otvara se 01.oktobra 2022.godine; zvanični sajt možete videti klikom OVDE

Izvor: Miamiherald.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0