Ovo su 10 najopasnijih gradova za život u Americi u 2022. godini

Ovo su 10 najopasnijih gradova za život u Americi u 2022. godini

Fejsbuk plaća 725 miliona dolara za neovlašćeno deljenje podataka korisnika. Evo kako da se prijavite
Više od milion ljudi izgubilo Medicaid – Građani Floride najviše pogođeni
Inter Miami započeo gradnju novog stadiona

Stopa kriminala u Americi nastavlja da raste. Ubistva su porasla za 7 odsto u 2021., a nasilje iz vatrenog oružja je u porastu od 2014, sa smrtonosnim pucnjavama u velikim gradovima za 80 odsto. MoneyGeek, kompanija za tehnologiju ličnih finansija, nedavno je analizirala statistiku kriminala u skoro 300 gradova sa populacijom od preko 100.000 da bi rangirala najopasnije gradove u SAD, kao i najbezbednije gradove u Americi – korisna lista za sve, od putnika do zabrinutih građana.

MoneyGeek je sastavio listu najopasnijih gradova u SAD i najbezbednijih mesta u Americi koristeći cenu kriminala po glavi stanovnika, koja je zasnovana na standardizovanim podacima o kriminalu iz FBI-ja u kombinaciji sa istraživanjem ekonomske cene po vrsti kriminala. Ukupni društveni troškovi zločina za ove gradove? Procenjuje se na 203 milijarde dolara u 2020.

Bilo je nekoliko američkih gradova koji su imali značajan porast kriminala. „Vredi napomenuti da su popularne turističke destinacije poput Sijetla, Nju Orleansa i Čikaga bile među gradovima u kojima je došlo do povećanja stope kriminala“, kaže Milnes. „U Čikagu su troškovi kriminala porasli za 29%, u NOLA-i porast je bio 40%, au Sijetlu 42%. Ova povećanja u procentima mogu sakriti neke brojeve. Videli smo da je 70% gradova u Americi prijavilo povećanje troškova kriminala.

Ovo su 10 najopasnijih gradova za život u Americi

  1. St. Louis, Missouri
  2. Jackson, Mississippi
  3. Detroit, Michigan
  4. New Orleans, Louisiana
  5. Baltimore, Maryland
  6. Memphis, Tennessee
  7. Cleveland, Ohio
  8. Baton Rouge, Louisiana
  9. Kansas City, Missouri
  10. Shreveport, Louisiana

Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0