Ovo su 5 najtraženijih poslova na daljinu u Americi. Evo koliko su plaćeni

Ovo su 5 najtraženijih poslova na daljinu u Americi. Evo koliko su plaćeni

Podvodna veb kamera u Majamiju postala viralni hit
3 najbrža načina da stupite u kontakt sa Imigracionom službom (USCIS)
Miami Beach proglašen za najfotogeničniju plažu na svetu

Tržište rada za 2022.godinu je i dalje ispunjeno prilikama – a sve veći broj kompanija nudi radna mesta na daljinu kako bi zadovoljili želju ljudi za fleksibilnošću na poslu.

Prošle godine, FlexJobs, usluga članstva za osobe koje traže posao, zabeležeila je porast od 12% u broju oglasa za posao na daljinu na njihovom sajtu, kao i širi spektar mogućnosti na daljinu u različitim industrijama i nivoima iskustva.

FlexJobs je pregledao preko 13.000 oglasa za posao iz 5.800 kompanija u bazi podataka sajta tokom prošlog meseca da bi utvrdio koji poslovi na daljinu su trenutno najtraženiji i za koje se očekuje da će postati popularniji u narednim mesecima.

Uloge kao što su „regruter“ i „računovođa“ su na vrhu liste. Rast takvih uloga odražava veće promene koje se dešavaju u radnom okruženju, kaže trener karijere (career coach) FlexJobs-a, Toni Frana, za CNBC Make it.

Porast broja uloga u regrutovanju signalizira potrebu za angažovanjem talenata, posebno nakon Velike ostavke“, kaže navodi Fran-ova. „Dok je porast broja računovodstvenih pozicija možda donekle sezonski uslovljen, potražnja za tim (i drugim poslovima) može biti rezultat tolikog broja ovih glavnih uloga koji se prebacuju na udaljeni radni prostor“.

Evo najtraženijih poslova na daljinu prema FlexJobs-u i njihovim prosečnim platama.

#1 Predstavnik korisničke službe

Predstavnici korisničke službe pomažu kupcima da reše pitanja i probleme u vezi sa proizvodima ili uslugama. Oni deluju kao veza između kupaca i kompanija, pomažući privlačenju novih kupaca i predlažući informacije o drugim proizvodima/uslugama.

Prosečna plata: 40.223 dolara

#

2 Regruter

 

Regruteri su zaduženi za istraživanje i skrining kandiata za posao za otvorene uloge u kompanijama. Oni takođe koordiniraju intervjue, ponude za posao i proces prihvatanja.

Prosečna plata: 53.327 dolara

#3 Računovođa

 

Računovođe pomažu preduzećima da prikupljaju, prate i ispravljaju svoje finansije. Odgovornosti uključuju prijavljivanje poreza, ažuriranje finansijskih evidencija i upravljanje računima prihoda i rashoda.

Prosečna plata: 52.442 dolara

#4 Izvršni asistent

 

Izvršni asistenti podržavaju poslovne lidere tako što odgovaraju na njihovu prepisku, upravljaju njihovim kalendarima, organizuju sastanke i druge administrativne dužnosti.

Prosečna plata: 58.338 dolara

#5 Menadžer projekta

Menadžeri projekata rade u nizu industrija, uključujući inženjerske i finansijske usluge, određujući resurse, pripremajući budžet i nadgledajući napredak, između ostalih dužnosti.

Prosečna plata: 75.743 dolara

 

 

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0