Ovo su američke države sa najvećim brojem imigranata

Ovo su američke države sa najvećim brojem imigranata

Banka Silikonske doline bankrotirala za 48h. Drugi najveći bankrot od 2008. godine
Florida država sa najviše napada ajkula u 2022. godini
IRS: Manji broj prijava nego prošle godine, ali ipak kašnjenja prilikom povraćaja poreza

Sjedinjene Američke Države su dom za više od 48 miliona imigranata, više nego bilo koja druga zemlja na svetu.

Imigranti napuštaju svoju zemlju porekla iz više razloga. To uključuje spajanje porodice, traženje utočišta od rata ili korupcije, traganje za boljim ekonomskim mogućnostima, penzionisanje i bolji pristup resursima. Imigraciona populacija  od 48,2 miliona čini oko 14,6% ukupne populacije SAD. Od 1965. godine, imigrantska populacija u SAD-u se utrostručila. Populacija imigranata je izuzetno raznovrsna i predstavlja gotovo svaku zemlju na svetu.

Najveće zemlje porekla imigranata u SAD-u su Meksiko, Kuba, Kina i Indija. Skoro četvrtina cele imigrantske populacije SAD-a dolazi iz Meksika.

Skroro polovina imigranata u zemlji živi u Kaliforniji, Teksasu i Floridi. Kako je 2018. godine, oko 28,7 miliona imigranata živelo u samo 20 većih metropolitanskih područja, pri čemu su najveći New York City, Los Angeles i Majami. To znači da oko 64% ukupne strano rođene populacije SAD-a živi u ovih 20 metropolitanskih oblasti.

Ispod su države sa najvećim populacijama imigranata, a tabela će prikazati podatke organizovane po čistoj populaciji imigranata ili procenatu ukupne populacije koja je rođena u inostranstvu. Brojke su prema podacima Pew istraživačkog centra iz 2016. godine, ali uključujemo i Statista anketu iz 2021. godine radi poređenja.

Države sa najvećim brojem imigranata rođenim u inostranstvu.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0