Ovo su države u SAD koje i dalje imaju ograničenja i karantin za putnike

Ovo su države u SAD koje i dalje imaju ograničenja i karantin za putnike

Masovna otpuštanja u Twitter-u, i Meti ukazali na malo poznati američki zakon koji štiti zaposlene
Apelacioni sud u Americi naložio: Obustaviti do daljeg primenu odluke o obaveznoj vakcinaciji
FC Eagles Miami – Ubedljiva pobeda za kraj godine!

Iako je putovanje tokom globalne pandemije kompleksno i zbunjujuće zbog svih ograničenja koja se moraju poštovati čak i na putovanjima u okviru Sjedinjenih Država, platforma Insure mytrip je sastavila vodič kroz države širom Amerike kako bi putnici bili obavešteni o svim mogućim ograničenjima i merama zaštite koja se zahtevaju u svih 50 država.

Mnoge od država nemaju ograničenja za putnike koji napuštaju njihove granice kao što su Alabama, Arizona, Kalifornija, Florida, Džordžija, Ilinois, Indijana, Luizijana, Minesota, Nevada, Oregon, Teksas, Vašington i mnoge druge.
Ostale države i dalje nameću određena ograničenja po pitanju ulaska preko njihovih granica.

Počevši od 01.septembra 2020.godine, ovo su države koje i dalje imaju ograničenja za putnike:

Aljaska: Putnici koji nisu stanovnici Aljaske moraju da prilože dokumentaciju o negativnom testu na COVID-19 koji je urađen u okviru od 72 sata pre njihovog polaska. Putnici koji nemaju dokumentaciju o testu na COVID mogu se podvrgnuti testiranju na samom aerodromu ali zatim moraju biti u strogom karantinu nakon ulaska u državu dok rezultati ne budu gotovi. Oni koji ne žele da se podvrgnu testiranju, moraju biti u strogom karantinu takođe u trajanju od 14 dana.

Konetikat: Putnici koji dolaze iz država koje imaju procenat pozitivnih  COVID testova veći od 10% (koji je meren u vremenskom okviru od 7 dana) a koji ostaju u Konetikatu duže od 24 časa moraju da biti u karantinu u trajanju od 14 dana od trenutka njihovog ulaska u državu.

Havaji: Svi putnici koji dolaze iz drugih država moraju biti u četrnaestodnevnom karantinu od momenta njihovog dolaska. Program testiranja koji je trebao da bude uveden na Havajima za putnike koji žele da zaobiđu obavezni karantin je pomeren za 1.oktobar 2020.godine.

Ilinois: Iako ne postoje striktna ograničenja, svaki putnik koji pristiže u Čikago iz države koja ima 15 ili više slučajeva pozitivnih na COVID na 100.000 stanovnika je u obavezi da bude u karantinu u trajanju od 14 dana.  Svakodnevno kontrolisana lista država je objavljena na oficijalnom sajtu države.

Kanzas: Putnici koji su bili u Floridi ili Arizoni u periodu između 17. i 27.jula su u obavezi da budu u karantinu kao i putnici koji su bili na krstarenjima tokom marta meseca. Takođe, turisti koji su putovali na Arubu od 27.avgusta  kao i oni koji su, od 11.avgusta, posećivali okupljanja van država koja su brojala 500 ili više posetilaca moraju biti u četrnaestodnevnom karantinu propisanom od strane države Kanzas.

Kentaki: Putnici koji dolaze iz država sa stopom od minimum 15% zaraženih od COVID-19 virusa moraju biti u obaveznom karantinu od 14 dana. Lista država koja se svaki dan dopunjava je dostupna na oficijalnom sajtu države Kentaki.

Mejn: Putnici koji žele da uđu u državu Mejn moraju da budu u karantinu 14 dana nakon njihovog dolaska ili da prilože dokumentaciju o negativnom testu na COVID koji je rađen u poslednja 72 sata pre njihovog dolaska. Stanovnici Vermonta, Nju Hempšira, Konetikata, Njujorka i Nju Džerzija su izuzeti od ovog pravila.

Masačusets: Svi putnici, sem onih koji dolaze iz država niskog rizika, moraju biti u karantinu 14 dana od momenta dolaska ili priložiti negativan test na virus da bi bili u mogućnosti da uđu u državu.

Nju Hempšir: Putnici iz bilo kog područja sem Mejna, Vermonta, Masačusetsa, Konetikata i Road Ajlenda moraju biti u obaveznom karantinu u trajanju od 14 dana nakon dolaska.

Nju Džerzi: Putnici iz država sa stopom od najmanje 10% zaraženih (u periodu od 7 dana) a koji ostaju u državi duže od 24 časa moraju biti u obaveznom karantinu od momenta dolaska.

New Mexico: Svi putnici su u obavezi da budu u karantinu u trajanju od 14 dana od momenta dolaska ili u dužini njihovog boravka u državi, u zavisnosti od toga koje od navedena dva je vremenski kraće. Informacije o izuzetcima ili putnicima koji samo prolaze kroz državu se mogu naći na oficijalnom sajtu.

Njujork: Putnici iz zemalja koje su na listi visokorizičnih sa stopom od 10% zaraženih (merenom u vremenskom u periodu od 7 dana) i koji će ostati u Njujorku duže od 24 časa moraju biti u četrnaestodnevnom karantinu.

Ohajo: Kao i u Njujorku, sa izuzetkom stope koja mora biti minimum 15% zaraženih da bi ova ograničenja važila, svi putnici moraju biti u karantinu u trajnju od 14 dana.

Pensilvanija: Svi putnici koji dolaze iz oblasti koje imaju visok procenat zaraženih moraju biti u obaveznom karantinu. Svakodnevno obnavljana lista država sa visokom stopom se može naći  na sajtu Ministarstva zdravlja Pensilvanije.

Road Ajlend: Svi koji će doputovati iz država sa stopom zaraženih većom od 5% su u obavezi da budu u četrnaestodnevnom karantinu ili da dostave negativan rezultat na COVID test koji je urađen u periodu od 72 sata od momenta dolaska.

Vermont: Svi turisti su u obavezi da budu u karantinu od momenta dolaska u držav izuzev onih koji su stanovnici drugih severoistočnih država sa sličnim COVID stopama zaraženih  poput Nju Hempšira, Mejna, Njujorka, Masačusetsa, Road Ajlenda, Konetikata, Pensilvanije, Ohaja, Nju Džerzija, Delovera, Marilanda, Vašingtona, Virdžinije i Zapadne Virdžinije.

Vašington: Svi putnici koji dolaze iz država sa visokom stopom zaraženih (lista se može pronaći na sajtu) su u obavezi da budu u karantinu od 14 dana od momenta dolaska.

Izvor: Travel Pulse

COMMENTS

WORDPRESS: 0