Ovo su najvažniji zakoni koji će stupiti na snagu na Floridi od 1. januara

Ovo su najvažniji zakoni koji će stupiti na snagu na Floridi od 1. januara

Grad Majami poklanja stanovnicima gift kartice u vrednosti od 3,5 miliona dolara
Kompanija Alto zapošljava 200 vozača iz Majamija
Montana prva američka država koja je zabranila TikTok

Prvog januara 2023. godine mnoštvo novih zakona stupiće na snagu u “sunčanoj državi”. Miami Glasnik vam donosi pregled najvažnih zakona koji će stupiti na snagu u Novoj godini.

1. Uštede na putarinama
Vozači u Južnoj Floridi mogli bi da vide neke uštede dok putuju državnim autoputevima. Poslanici su usvojili zakon kojim će se obezbediti 50 odsto kredita za vozače koji su obavili 35 ili više putovanja mesečno na uređajima za naplatu putarine.

2. Osiguranje nekretnine
Novi zakoni o osiguranju imovine takođe će stupiti na snagu. Zakoni, za koje zakonodavci kažu da su osmišljeni da stabilizuju tržište osiguranja, privući će više osiguravača u državu i na kraju smanjiti troškove premije za vlasnike kuća.

Neki kritičari, međutim, kažu da vlasnici kuća verovatno neće videti nikakvu uštedu.

U stvari, ljudi koji imaju svoje osiguranje kod kompanije Citizens Property Insurance Corp., koju podržava država, verovatno će videti da će se stope povećati, jer će ti osiguranici sada morati da kupe osiguranje od poplava.

3. Pregledi novorođenčadi

Zakon je osmišljen da zaštiti novorođenčad. Sve bebe na Floridi biće testirane na citomegalovirus, koji se obično naziva CMV.

CMV je najčešći infektivni uzrok urođenih mana u Sjedinjenim Državama“, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti. „Oko jedna od 200 beba se rađa sa urođenim CMV. Jedna od pet beba sa urođenim CMV imaće simptome ili dugoročne zdravstvene probleme, kao što je gubitak sluha.

4. Sigurnost stanara

„Mijin zakon“, koji je dobio ime po ubijenoj studentkinji Miji Markano, osmišljen je da ojača mere bezbednosti za iznajmljivače stanova.

Novi zakon zahteva strožije provere podataka za zaposlene, vođenje evidencije za ključeve svake jedinice i povećanje zahteva za obaveštavanje za održavanje i popravke sa 12 na 24 sata.

5. Porezi
Uoči poreske sezone 2023. stupiće na snagu novi zakon koji snižava prag za elektronsko prijavljivanje i plaćanje za poreske obveznike koji uplaćuju i podnose porez sa 20.000 na 5.000 dolara.

6. Javna obaveštenja
U novoj godini će lokalne samouprave napraviti još jedan korak u digitalno doba objavljivanjem obaveštenja o javnim sastancima na veb sajtovima umesto u štampanim novinama.

NBC Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0