Palm Beach: Osobe koje održavaju kuće zarađuju oko 150.000 dolara godišnje

Palm Beach: Osobe koje održavaju kuće zarađuju oko 150.000 dolara godišnje

Kako će izgledati Florida Keys u budućnosti zbog stalnog porasta nivoa mora?
USCIS: Troškovi aplikacije za “Zelenu kartu” biće duplo skuplji, koštaće više od $3500
Besplatno gledajte srpske filmove na YouTube kanalu FCS

Masovna migracija bogatstva na Floridu iz Njujorka i drugih država sa visokim porezima stvorila je rekordan zahtev za osobljem koje vodi računa o domaćinstvu u elitnim enklavama Floride – posebno u Palm Biču. Potražnja za batlerima (sada nazvanim “menadžeri za gostoprimstvo” ili “menadžeri imanja”), kao i dadiljama, kuvarima, vozačima i ličnim obezbeđenjem je porasla, prema firmama za zapošljavanje.

Nedostatak ove vrste zaposlenih, međutim, stvorio je najveći problem za bogate vlasnike kuća. Mnogi bogataši kupili su velike kuće i sada im je potrebno osoblje da ih čisti. Hoteli, odmarališta i preduzeća takođe se takmiče za osoblje za čišćenje. Rezultat: Tipična plata je skočila sa oko 25 dolara na sat 2020. godine na 45 ili 50 dolara na sat danas, prema nekim agencijama.

“Raspoređujem osoblje već 30 godina, i nikada nisam videla ništa slično ovome”, rekla je April Berube, osnivačica agencije The Wellington Agency, koja zapošljava osoblje za domaćinstvo u Palm Biču, Majamiju, Njujorku i drugim mestima. “Videli smo takav bum ljudi koji se sele, posebno u Palm Biču i Majamiju.”

U Palm Biču, housekeeperi sa iskustvom u bogatim domovima obično zarađuju između 120.000 i 150.000 dolara godišnje, uz 401(k) planove, zdravstvenu zaštitu i beneficije, uključujući prekovremeni rad.

cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0