Pet najgorih gradova na Floridi za kupovinu nekretnina u narednih 5 godina

Pet najgorih gradova na Floridi za kupovinu nekretnina u narednih 5 godina

Test za dobijanje američkog pasoša. Proverite vaše znanje i saznajte da li ste spremni da postanete američki državljanin
Devet najlepših i najčešće fotografisanih planina u Sjedinjenim Državama
Kišni dani pred Floridom

Šireći se stotinama milja duž Atlantskog okeana i Meksičkog zaliva, naći ćete neke od svetski poznatih plaža na Floridi koje godišnje primaju preko 140 miliona turista i privlače stanovnike da se nasele u ovoj južnoj državi. Sa sunčanom klimom, zanimljivim aktivnostima i bez državnog poreza, Florida je poželjna destinacija za život, ali Yawar Charlie, stariji agent za nekretnine, direktor odeljenja za imanja u Aaron Kirman Group upozorava da dvaput razmislite pre kupovine nekretnine.

“Investiranje u nekretnine je više od samog sunca i palmi,” izjavio je. “Ključno je gledati ekonomsku stabilnost, potencijal rasta i ekološke rizike.” Charlie je objasnio, “Pre nego što se prepustite privlačnosti toplog vremena Floride, uverite se da takođe razmatrate finansijsku prognozu. Biti dobro informisan i strateški će vam pomoći da uočite prave dragulje na tržištu!”

Iako je luksuzni agent za nekretnine lociran u Los Anđelesu, njegova značajna baza klijenata između Kalifornije i Floride ga drži dobro upoznatim sa oba tržišta. Podelio je pet gradova na Floridi u kojima treba odložiti kupovinu nekretnina u narednih pet godina i zašto.

Miami Beach
Poznat po svojim čistim plažama, živopisnom noćnom životu i svetski poznatoj gastronomiji, Miami Beach može biti odlična destinacija za odmor ili proslave, ali prema Charliju, ovo je mesto koje treba izbegavati prilikom kupovine nekretnine.

“Da, Miami Beach je glamurozan, ali rastući nivo mora i sve veća učestalost uragana predstavljaju značajne rizike,” izjavio je. “Troškovi osiguranja nekretnina rastu, a potencijal za dugoročno smanjenje vrednosti je realan. To je kao da kupujete prelepu kuću na plaži sa tempiranom bombom u podrumu.”

Daytona Beach
Još jedno popularno mesto na Floridi je Daytona Beach, koja ima 23 milje belih peščanih plaža savršenih za surfovanje, plivanje, jedrenje na dasci i vožnju kajakom. Osim toga, pristupačna je, ali ne dozvolite da vas njena lepota i nizak trošak života namame na investiranje.

“Iako je možda poznata po svojoj trkačkoj stazi, Daytona Beach se bori sa ekonomskom stagnacijom i visokim stopama kriminala,” objasnio je Charlie.

Fort Myers
Još jedno lepo mesto za uživanje na plaži i opuštanje je Fort Myers, ali Charlie je savetovao da je investiranje tamo loše.

“Uprkos svojoj privlačnosti za penzionere, Fort Myers se suočava sa problemima prekomerne izgradnje i ekološkim problemima, posebno u vezi sa kvalitetom vode,” podelio je. “Tržište nekretnina je bilo nestabilno, a dugoročni izgledi za rast su neizvesni.”

Pensacola
Turkizne i sjajno bele peščane plaže Pensacole su nezaobilazni izbor, ali Charlie je upozorio kupce kuća da se klone.

“Ovaj grad je suočen sa ekonomskim izazovima i ograničenim rastom zaposlenosti, što utiče na tržište nekretnina,” rekao je. “Visoke stope kriminala i nedostatak novih razvojnih projekata čine ga manje privlačnim za investitore.”

Ocala
Ocala je lep, čist i pristupačan grad, ali pazite na svoj novčanik. “Ocala ima jednu od najviših stopa kriminala u Americi u poređenju sa svim zajednicama svih veličina — od najmanjih gradova do najvećih gradova,” prema Neighborhood Scoutu.

A prema Charliju, postoje i drugi razlozi za zabrinutost.

“Iako pristupačna, tržište nekretnina u Ocali je otežano sporim ekonomskim rastom i ograničenim pogodnostima,” rekao je. “Područje je u velikoj meri zavisno od poljoprivrede, koja može biti nestabilna. To je miran grad, ali ta tišina može doći na račun rasta vaše investicije.”

yahoo!finance

COMMENTS

WORDPRESS: 0