Pet neobičnih činjenica zbog kojih ćete Majami zavoleti još više

Pet neobičnih činjenica zbog kojih ćete Majami zavoleti još više

The 2022 Life Time Miami Maraton i polumaraton vraćaju se na ulice Majamija ovog vikenda
Sezona povraćaja poreza za prošlu godinu počinje 23. januara. Evo šta sve treba da znate
FK Crvenka Miami – Prvi poraz u novoj sezoni

Kada bi Vas upitali šta to Majami čini posebnim sigurno biste naveli toplu klimu, plaže, bogat noćni život. Postoji još mnogo toga što Majami čini fantastičnom destinacijom za turiste i lokalce, a mi ćemo navesti nekoliko zanimljivih činjenica.

  • Popularno ime Majami je dato gradu po domorodačkom plemenu koje je živelo tamo u 1600-im i 1700-im godinama. Pleme se zvalo Majajmi.
  • Majami, Florida je poznat po tome što ima najveću zbirku art deko arhitekture na svetu, što je prava poslastica za posetioce koji su ljunitelji umetnosti.
  • Majami je okružen sa dva nacionalna parka, što ga čini prelepim mestom za posetu. Nacionalni parkovi koji ga okružuju su Nacionalni park Biskejn i Nacionalni park Everglejds. Takođe, grad je poznat po tome što ima više od 800 parkova.
  • Majami je poznat po otvaranju prvog Burger Kinga 1954. godine, što je dovelo do toga da ovaj gigant brze hrane postavi svoje korene tamo i proširi se. Majami je bio prvo mesto gde je Burger King predstavio ikonski Voper burger pre nego što ga je poslao u ostatak sveta.
  • Majami je popularna turistička destinacija zbog svojih 50 podvodnih olupina koje su savršene za ljubitelje ronjenja. Majami je takođe dobio nadimak “Rekreativna ronilačka prestonica sveta” zbog obilja ronilačkih mesta. Majami se takođe naziva “Kruzing prestonica sveta”, jer najmanje 5 miliona ljudi putuje kruzerima iz Majamija.

holidify.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0