Planirate da putujete ove jeseni – sve informacije o ograničenjima za putovanja u Americi

Planirate da putujete ove jeseni – sve informacije o ograničenjima za putovanja u Americi

7 romantičnih mesta za odmor na Floridi
Da li biste proveli 274 dana na kruzeru? Royal Caribbean nudi „Ultimate World Cruise“ koji će krenuti iz Majamija
10 mesta u Americi koja vas neće puno koštati a koja ćete obožavati

Jesenja sezona putovanja je pred nama. Mnogi putnici žele da vide jesenje boje širom Sjedinjenih Država, da odu na kratak izlet sa decom radi jesenje pauze ili možda čak i na međunarodno putovanje tokom sezone. Evo najnovijih ograničenja putovanja za koja biste trebali znati za oktobar 2021.godine.

Ograničenja putovanja u Sjedinjenim Državama

Sjedinjene Države i dalje imaju minimalna ograničenja putovanja. Međutim, države i neki lokalni gradovi sprovode mandate maski i dokaz o vakcinaciji za određene aktivnosti.

Hawaii (Havaji)

Havaji i dalje imaju najstrožije uslove za ulazak. Biće vam potreban negativan test pre dolaska ili dokaz o potpunoj vakcinaciji da biste zaobišli 10-dnevni uslov karantina.

Trenutno ne postoje ograničenja putovanja između ostrva.

Takođe možete očekivati lokalna ograničenja u restoranima u Honolulu-u, Oahu i Maui-u. Pokrovitelj imoraju biti potpuno vakcinisani ili imati negativan test na COVID-19.

Los Angeles (Los Anđeles)

Sve veći broj velikih američkih gradova usvaja mandat javne vakcine ili engativan rezultat testa na COVID-19 kako bi prisustvovali događajima u zatvorenim prostorima ili velikim okupljanjima na otvorenom.

Od 4.novembra 2021.godine, Los Anđeles će početi da zahteva dokaz o vakcini ili negativan rezultat testa u roku od 72 sata od posete za ove zatvorene lokacije:

 • Restorani i barovi
 • Zabavni prostori
 • Tržni centri
 • Centri za ličnu negu

Ovaj gradski mandat je dodatak mandatu okruga Los Angeles koji utiče na nekoliko zabavnih parkova.

Od 7.oktobra 2021.godine, gosti stariji od 12 godina će morati da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan test za ulazak u Universal Studios Hollywood ili Six Flags Magic Mountain.

New York City

Njujork je bio jedan od prvih gradova koji je počeo da zahteva dokaz o vakcinaciji za odobrene događaje u zatvorenom prostoru:

 • Večere
 • Zabava
 • Fitnes

 

Canada (Kanada)

Potpuno vakcinisani Amerikanci mogu da lete ili voze do Kanade bez karantina. Takođe morate imati negativan rezultat testa pred ulazak.

Nažalost, kopnena granica Sjedinjenih Država i Kanade ostaje zatvorena za Kanađane koji se nadaju da će ući u Sjedinjene Države svojim vozilima. Međutim, građani Sjedinjenih Država mogu da se voze preko granice nazad u Ameriku.

Mexico (Meksiko)

Meksiko i dalje ima neke od najblažih smernica za ulazak Amerikanaca koji žele posetiti ovu državu radi zabave i razonode. Međutim, morate leteti jer kopnena granica ostaje zatvorena do daljnjeg.

Ne morate da pokažete dokaz o vakcinaciji ili da imate negativan test na COVID-19 da biste otišli na popularna turistička odredišta poput Kankuna ili Quintana Roo-a.

Latin America (Latinska Amerika)

Nekoliko država Centralne Amerike i Južne Amerike je otvoreno za turizam i putovanja koja nisu neophodna. Zahtevi za ulaz se razlikuju od odredišta.

Argentina

Argentina je jedna od retkih zemalja Latinske Amerike koja još uvek ograničava putovanja koja nisu neophodna. Urugvaj i Venecuela su druge značajne lokacije.

Belize

Belize ima relativno blage uslove za ulazak. Biće vam potreban negativan test pre dolaska, a takođe morate odsesti u hotelu ili odmaralištu odobrenom od strane vlade koje je odobrila vlada.

Chile (Čile)

Čile je nedavno otvoren za putovanja koja nisu neophodna. Stanovnici koji nisu Čileanci moraju dobiti propusnicu za mobilnost za planirane datume putovanja. Za dobijanje ove propusnice za međunarodna putovanja može proći od 2 do 3 nedelje.

Ostali zahtevi uključuju:

 • Dokaz o vakcinaciji
 • Negativan rezultat testa pre dolaska
 • 5-dnevni karantin
 • Medicinsko osiguranje sa minimalnim iznosom pokrića od 30.000 dolara

Columbia (Kolumbija)

Kolumbiji više nije potreban negativan test pre dolaska, ali na aerodromu može doći do zdravstvenog pregleda. Dokaz o vakcinaciji takođe nije obavezan.

Costa Rica (Kostarika)

Uslovi za ulazak u Kostariku neznatno se razlikuju za vakcinisane i nevakcinisane posetioce. Nijedan tip putnika ne mora imati negativan test pre dolaska.

Međutim, potpuno vakcinisani putnici moraju pokazati dokaz o vakcini. Nevakcinisani posetioci moraju pokazati dokaz o odgovarajućem zdravstvenom osiguranju.

Caribbean (Karibi)

Kao i zemlje kontinentalne Latinske Amekrike, uslovi za ulazak na Karipska ostrva variraju od strogih do blagih. Generalno, možete predvideti negativan test pre dolaska i važeće putno osiguranje koje pokriva troškove nege za COVID-19.

Većina ostrva je otvorena za putovanja, ali postoje uslovi za ulazak u neke od najpopularnijih destinacija.

Bahamas (Bahami)

Potpuno vakcinisani i nevakcinisani putnici moraju imati negativan test pre dolaska. Ako posećujete više ostrva, možda će biti potreban dodatni test ako se test pre dolaska radio per više od pet dana.

Kayman Islands (Kajmanska ostrva)

Kajmanska ostrva su jedna od poslednjih karipskih nacija koje su potpuno otvorene. Država prihvata neke putnike, ali je za sve vakcinisane i nevakcinisane posetioce na snazi obavezan karantin.

Vakcinisani putnici morjau u karantin sedam dana i imati negativan PCR test da bi izašli iz karantina 8.dana.

Nevakcinisani putnici moraju u karantin 14 dana i imati negativan rezultat testa da bi izašli 15.dana.

Mešovita putovanja vakcinisanih i nevakcinisanih putnika moraju biti u karantinu 14 dana. Ovo pravilo može uticati na putujuće porodice sa decom koja su trenutno premlada za vakcinu.

Dominican Republic (Dominikanska Republika)

Dominikanska Republika je jedno od najpristupačnijih karipskih ostrva za posetu. Putnici neće morati da dobiju negativan rezulta testa pre dolaska ili da budu potpuno vakcinisani. Međutim, vlasti mogu sprovesti nasumično testiranje pri ulasku gde pozitivan rezultat vodi u obavezan karantin.

Turks and Caicos (Ostrva Turks i Kaikos)

Turks i Kaikos zahtevaju od svih putnika koji imaju najmanje 16 godina da budu potpuno vakcinisani, a svim posetiocima će biti potrban negativan test pre dolaska.

Europe (Evropa)

Evropa je poslednjih nedelja pojačavala uslove za ulazak turista zbog rasprostranjenosti nekoliko varijanti.

Evo nekih uslova za prijem zapadnoevropskih nacija. Ima mnogo sličnosti, ali svaka država ima svoju politiku.

Italija

Amerikanci će morati da pokažu dokaz o vakcinaciji i negativan test pre dolaska da bi ušli bez karantina. Dokaz o nedavnom oporavku može zameniti dokaz o vakcinaciji.

Spain (Španija)

Samo potpuno vakcinisani putnici mogu posetiti Španiju bez ograničenja. Erupcija vulkana La Palma koja je u toku može uticati na plan putovanja na Kanarska ostrva u bliskoj budućnosti.

France (Francuska)

Vakcinisani i nevakcinisani mogu da posete Francusku. Sjedinjene Države su „narandžasta zemlja“ sa srednjim rizikom i imaju relativno stroge uslove za ulazak. Potpuno vakcinisani putnici moraju samo da pokažu dokaz o vakcinaciji i ne trebaju im rezultati testova pre dolaska.

Svi ostali putnici moraju imati negativan rezultat testa pre dolaska i pridržavati se 7-dnevnog karantina. Za izlazak iz karantina je neophodan novi PCR test.

United Kingdom (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Moguće je leteti u Ujedinjeno Kraljevstvo, ali uslovi za prijem se mogu razlikovati u zavisnosti od regiona (tj. Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske). Najbolje je putovati kada ste potpuno vakcinisani. Ako je tako, moraćete zakazati dijagnostički test drugog dana vaše posete. Karantin nije obavezan, kao i test pre dolaska.

Nevakcinisani putnici moraju da imaju negativan test pre dolaska, da budu u karantinu do 10 dana i da imaju dijagnostičke testove 2. i 8. dana.

Ostatak sveta

Evo nekih zemalja koje možete (i ne možete) posetiti u ostatku sveta, radi neobaveznih putovanja.

Africa (Afrika)

Većina afričkih zemalja je otvorena, uključujući Egipat i Južnu Afriku. Ovaj kontinent je najsrećniji od preostalih mesta van Evrope i Amerike.

Asia (Azija)

Veći deo Azije ostaje zatvoren za putovanja koja nisu neophodna. Tajland je jedan od usamljenih izuzetaka u odabranim odmaralištima ako ste potpuno vakcinisani i imate negativan test pre dolaska.

Oceania (Okeanija)

Australija i Novi Zeland ostaju zatvoreni do daljnjeg. Što se tiče dobrih vesti – Novi Zeland ponovo planira da otvori svoje granice 2022.godine za potpuno vakcinisane putnike. Obavezni karantin može ostati na snazi.

Maldives (Maldivi)

Turisti mogu posetiti Maldive sa negativnim rezultatom testa pre dolaska i boraviti u odobrenom odmaralištu. Dostizanje ove države je izazov sam po sebi, ali je i jedno od retkih mesta u Aziji otvorenih za turizam.

Rezime

Još uvek je moguće putovati u Evropu, Latinsku Ameriku i Karibe. Sve više država počinje da traži dokaz o vakcinaciji da bi se odrekli obaveznog karantina. Meksiko, Kostarika i Dominikanska Republika i dalje imaju neke od najpristupačnijih uslova za ulazak kako bi mnogima omogućili međunarodna putovanja.

 

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0