Podnosioci zahteva za američko državljanstvo tužili vladu zbog kašnjenja

Podnosioci zahteva za američko državljanstvo tužili vladu zbog kašnjenja

Er Srbija među prvima u Evropi počinje testiranje IATA digitalnog pasoša
Pomozimo našoj naučnici da osvoji Evropsku nagradu za pronalazače
Evog zbog čega je Amerika protiv kovid pasoša i šta je njihova alternativa

Grupa imigranata tužila je vladu SAD zbog kašnjenja u obradi njihovih zahteva za državljanstvo. 13 osoba podnelo je u sredu tužbu protiv savezne vlade zbog, kako oni kažu, nerazumnih odlaganja nakon podnošenja zahteva za naturalizaciju u proleće 2020.

U tužbi, koju je podneo Američki savet za imigraciju u ime imigranata, navode se Službe za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS), kao i Nacionalna uprava za arhive i evidenciju, koja upravlja podzemnim skladištima u kojima se nalaze imigracioni papiri.

Zatvaranje je značilo da su hiljade američkih imigracionih aplikacija ostavljene na čekanju. Bez tih dokumenata koji detaljno opisuju istoriju imigracije podnosioca zahteva, USCIS nije u mogućnosti da odobri zahteve za državljanstvo, ostavljajući desetine imigranata zaglavljenima u limbu.

U martu je Nacionalni arhiv u potpunosti ponovo otvorio svoja podzemna skladišta dokumenata, prema Wall Street Journalu, i sada ima 87.500 nerešenih zahteva za imigracionu dokumentaciju, što je manje sa 350.000 u januaru.

Ipak, USCIS još uvek ne daje prioritet aplikacijama za državljanstvo u odnosu na druge zahteve za imigraciju, što bi moglo značiti da hiljade potencijalnih građana neće moći da glasaju na predstojećim izborima na sredini mandata.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0