Podnosioci zahteva za američko državljanstvo tužili vladu zbog kašnjenja

Podnosioci zahteva za američko državljanstvo tužili vladu zbog kašnjenja

Besplatno zdravstveno osiguranje za milione Amerikanaca do kraja godine
Danas je Sveti Nikola! Srećna slava!
Toksične hemikalije pronađene u vodi za piće u Majamiju!

Grupa imigranata tužila je vladu SAD zbog kašnjenja u obradi njihovih zahteva za državljanstvo. 13 osoba podnelo je u sredu tužbu protiv savezne vlade zbog, kako oni kažu, nerazumnih odlaganja nakon podnošenja zahteva za naturalizaciju u proleće 2020.

U tužbi, koju je podneo Američki savet za imigraciju u ime imigranata, navode se Službe za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS), kao i Nacionalna uprava za arhive i evidenciju, koja upravlja podzemnim skladištima u kojima se nalaze imigracioni papiri.

Zatvaranje je značilo da su hiljade američkih imigracionih aplikacija ostavljene na čekanju. Bez tih dokumenata koji detaljno opisuju istoriju imigracije podnosioca zahteva, USCIS nije u mogućnosti da odobri zahteve za državljanstvo, ostavljajući desetine imigranata zaglavljenima u limbu.

U martu je Nacionalni arhiv u potpunosti ponovo otvorio svoja podzemna skladišta dokumenata, prema Wall Street Journalu, i sada ima 87.500 nerešenih zahteva za imigracionu dokumentaciju, što je manje sa 350.000 u januaru.

Ipak, USCIS još uvek ne daje prioritet aplikacijama za državljanstvo u odnosu na druge zahteve za imigraciju, što bi moglo značiti da hiljade potencijalnih građana neće moći da glasaju na predstojećim izborima na sredini mandata.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0