Podržite lokalne biznise: Tri zanimljiva grada na Floridi

Podržite lokalne biznise: Tri zanimljiva grada na Floridi

Velike promene na tržištu nekretnina: Prodaja kuća na Južnoj Floridi opada, dok cene rastu
Koliko će oluja pogoditi Floridu: Pripremite se za rekordnu sezonu uragana
Sajam knjiga u Majamiju proslavlja 40 godina postojanja

Iako je kupovina ili večera u restoranima postalo način života za većinu ljudi, postoji mnogo koristi od podrške lokalnim biznisima. Od smanjenja ekološkog problema do stimulisanja lokalnih ekonomija, zaista nema boljeg načina da se podrži Američki san i da se doprinese zajednici.

Pored ovih važnih prednosti, mnogo se može reći i o čistom uživanju koje dolazi sa istraživanjem lokalnih biznisa. Bilo da probate recepte generacija u restoranu porodičnog vlasništa, tražite blago iz prošlih vremena u antikvarnicama ili uživate u kapućinu spremljenom s ljubavlju u lokalnom kafiću, ovi doživljaji su mnogo duhovniji i podsećaju na jednostavnije vreme.

Ako želite da podržite više vlasnika malih biznisa u 2024. godini, evo tri grada na Floridi čiji procvetali lokalni biznisi će vas inspirisati da prihvatite autentičnost. Od simpatičnih restorana porodičnog tipa do jedinstvenih prodavnica i atrakcija, što više podržavate lokalne biznise, više pomažete da ove živopisne zajednice ostanu žive.

Winter Park

Severno od Orlanda, šarmantni grad Winter Park procvetao je kao turistička zajednica krajem 19. veka. Danas grad i dalje cveta zahvaljujući svojoj glavnoj spoljašnjoj atrakciji, lancu jezera Winter Park – seriji od 6 prelepih jezera povezanih kanalima. Ali izvan ovih impresivnih scena, Winter Park je jednako voljen zbog svojih jedinstvenih biznisa i živopisnog centra grada. Samo Park Avenija dom je više od 140 lokalnih kafića, restorana, butika i muzeja.

George’s Cafe je simpatičan porodični lokal koji služi zajednici već preko 30 godina. Odmah pored njega nalazi se Antiques On The Avenue, antikvarnica sa svime od umetničkih dela do nakita i mnogo više.

Takođe u blizini nalazi se Tiffany Light Museum, Sultre Boutique, i za ljubitelje knjiga, Writer’s Block Bookstore. Sa misijom “da bude destinacija za one koji vole male, lokalno vlasničke knjižare”, Writer’s Block Bookstore je savršeno mesto za podršku lokalnom biznisu i snabdevanje sebe godišnjim zalihama čitanja.

Dunedin

Slično Winter Parku, grad Dunedin spaja prelepe prirodne scene sa zadivljujućim komercijalnim okruženjem. Čak i ako dođete zbog plaža sa belim peskom ili pešačkih staza u ovom gradu, poseta ne bi bila potpuna bez obilaska šarmantne glavne ulice Dunedin. Prohodna, palmama okićena staza pruža priliku za šoping i degustaciju najukusnije hrane.

Nakon dana provedenog na pesku ili avantura po stazama Dunedin, šta bi bilo bolje od osvežavajućeg zanatskog piva? Dunedin Brewery, poznat kao najstarija mikropivara na Floridi, takođe ima nacionalno priznatu muzičku scenu i neke od najboljih bar hrane u okolini. Za slatkiš, Dunedin Coffee Company & Bakery je odličan izbor, ili možete uzeti piće ili užinu u porodičnom restoranu Mangos and Marley: A Coastal Cafe.

Ako posetite Dunedin petkom ili subotom, Downtown Market u Pioneer Parku je još jedno obavezno mesto, sa mnoštvom tezgi i prodavaca.

Safety Harbor

Samo kratka vožnja od Dunedina duž zapadne obale zaliva, šarmantni centar grada Safety Harbor prenosi posetioce u jednostavnija vremena. Zasenčena visokim hrastovima, kaldrmisana glavna ulica je sjajna prilika za šetnju, pružajući onaj tipični osećaj malog grada. Neke popularne lokalne atrakcije uključuju Syd Entel Galleries, Sips Wine Bar, i Portkey Books. Takođe je vredno pomena i Cafe Vino Tinto, specijalizovani kafić koji svoju kafu nabavlja direktno sa njihove farme u Kostariki.

Ako planirate posetu unapred, možete doživeti i Safety Harbor Main Street Festival, održan svakog trećeg petka u mesecu. Sa tezgama hrane, živom muzikom i desetinama lokalnih prodavaca, festival je zabavno iskustvo za celu porodicu i odlično mesto za kupovinu poklona. Pored toga, Safety Harbor Farmers Market je otvoren svake nedelje od 10h do 15h u John Wilson Parku, nudeći lokalne proizvode i ručno pravljene robe.

Word Atlas

COMMENTS

WORDPRESS: 0