Pokretanja privrede u Majamiju od ponedeljka donosi nova pravila

Pokretanja privrede u Majamiju od ponedeljka donosi nova pravila

Miami Dade: Muzeji, kazina i kuglane otvaraju se do kraja nedelje
USCIS ažurirao nove smernice za žrtve porodičnog nasilja (VAWA)
Najveći brod za krstarenje na svetu isploviće iz Majamija

Miami-Dade Okrug pokrenuće jedan deo privrede u ponedeljak, gotovo dva meseca nakon zatvaranja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Ali to ne znači da će stanovnici moći da kupuju novu odeću ili da posete frizera kao što su to nekada radili. Više neće biti moguće šišanje bez prethodnog zakazivanja. Ukoliko prodavnice dozvole kupcima da isprobaju odeću, to će biti komplikovano: prema novim okružnim pravilima, odeća se mora odložiti na 24 sata pre nego što se može vratiti u izlog. Nova bezbednosna pravila promeniće način na koji će se odvijati svakodnevnica.

Miami-Dade koristiće zastavice različitih boja za praćenje kompanija kojima će biti dozvoljeno ponovno otvaranje u „New Normal“ planu koji je strukturirao okrug. Miami – Dade se trenutno nalazi u „narandžastoj fazi“, što znači da su neki parkovi, otvoreni prostori i prodavnice otvoreni.

U ponedeljak će okrug preći na „Žutu fazu“, koja omogućava mnogim preduzećima da ponovo otvore svoja vrata. Cilj je da se na kraju stigne do „Plave faze“, što znači da se sve delatnosti mogu ponovo otvoriti.

U delatnosti kojima nije dozvoljeno otvaranje u ponedeljak su saloni za masaže, saloni za tetoviranje, bazeni i hidromasažne kade, hoteli , bioskopi, koncertne dvorane, teretane, kuglane, barovi, noćni klubovi i još neki drugi poslovi koje možete pronaći ovde.

Bez obzira na to što se privreda ponovo otvara, uspostavljena su stroga pravila koja bitno menjaju način poslovanja nekih kompanija. Ovo su neka od pravila koja ćete morati poštovati od ponedeljka:

▪ Kapacitet prodavnica i trgovniskih objekata biće ograničen na maksimalno 50 procenata popunjenosti , uključujući kupce i zaposlene.

▪ Samo četiri osobe moći će da se voze liftom istovremeno i postojaće označena mesta gde bi trebalo da stanu. Savetuje se korišćenje stepenica kako bi liftove koristili oni kojima je to neophodno.

▪ Kupci ne mogu dodirivati odeću ili je isprobavati i vraćati ih na stalak. Svaki korišćeni odevni predmet mora se očistiti ili izolovati. Ako nije dezinfikovnana, roba – uključujući odeću – mora se odložiti na 24 sata.

▪ Neće biti uslužnog parkiranja automobila (valet) u maloprodajnim ustanovama ili kulturnim institucijama, u skladu sa pravilnikom.

FRIZERSKI SALONI

▪ Korisnice će morati da nose maske za lice koje se po potrebi mogu skinuti na kratko vreme.

▪ Dezinfekcijska sredstva moraju se koristiti prilikom dolaska i izlaska iz salona.

▪ U prodavnici mogu biti samo oni koji treba da koriste usluge frizera, osim roditelja ili staratelja sa maloletnim licima.

▪ Samo 10 ljudi ili 25% popunjenosti radnje je dozvoljneno. Ovo uključuje radnike i korisnike.

▪ Neophodno je zakazivanje. Korisnici moraju sačekati napolju ili u automobilu do zakazanog termina.

▪ Medicinske ordinacije imaće odvojene ulaze za one sa medicinskim problemima.

Za sva pravila i više informacija posetite ovaj link.

COMMENTS

WORDPRESS: 0