Policija okruga Miami-Dade neće proveravati imigracioni status prilikom zaustavljanja vozila

Policija okruga Miami-Dade neće proveravati imigracioni status prilikom zaustavljanja vozila

Objavljen spisak zemalja čiji državljani mogu da apliciraju za H-2A i H-2B vize. Saznajte da li građani Srbije imaju pravo da učestvuju u ovom programu
Federalni sudija naredio da se okonča program za mlade imigrante
Sezona povraćaja poreza stiže i biće najsloženija do sada. Evo šta sve treba da znate

Policija okruga Miami-Dade saopštila je da neće tražiti dokumenta prilikom zaustavljanja vozila, kao deo priprema za nove imigracione mere koje je potpisao Guverner Floride.

Ovo je izjava koju je dao direktor policije okruga Miami-Dade, Freddy Ramirez, tokom konferencije za novinare u petak. On je objasnio da će policajci nastaviti da postupaju u skladu sa zakonom i da će se fokusirati na osnovne aspekte bezbednosti, a ne na kontrolu imigracionog statusa.

Odluka dolazi nakon izveštaja koji je objavio Miami Herald, navodeći da su vlasti okruga Miami-Dade sprovele obuku za policijske službenike koja ih je podučavala kako da postupaju sa situacijama vezanim za imigraciju.

Ova promena politike dolazi u trenutku kada je na nacionalnom nivou u toku intenzivna rasprava o imigraciji. Neki gradovi i okruzi, uključujući i neke u Floridi, preduzimaju mere da pojačaju sprovođenje imigracionih zakona, dok drugi izražavaju podršku za politiku gradova u kojima lokalne vlasti ne sarađuju aktivno sa federalnim agencijama za sprovođenje imigracionih zakona.

Miami-Dade okrug je jedan od najvećih okruga u Sjedinjenim Američkim Državama i dom je velike latino populacije. Ova najava o nezaustavljanju vozila radi provere dokumenata ima potencijal da utiče na veliki broj ljudi u okrugu.

Međutim u ostatku Floride, državne agencije za sprovođenje zakona se pripremaju da primene novi zakon.

Neka dodatna ograničenja u novom zakonu uključuju poništavanje vozačkih dozvola izdatih imigrantima bez legalnog statusa koji dolaze iz drugih saveznih država, kao i zahtevanje od privatnih poslodavaca sa 25 ili više zaposlenih da koriste sistem E-Verify radi provere da li su novi zaposleni ovlašćeni za rad u Sjedinjenim Američkim Državama.

Florida Odsek za bezbednost na putevima i motorna vozila, koji uključuje i State Truper jedinicu  zadužen je za izricanje prekršajnih kazni nedokumentovanim osobama koje voze sa nevažećim vozačkim dozvolama iz drugih saveznih država i praviće listu na svojoj veb stranici koja sadrži vrste vozačkih dozvola iz drugih saveznih država koje nisu važeće u Floridi.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0