Policijski čas ostaje – Apelacioni sud presudio u korist okruga Miami-Dade

Policijski čas ostaje – Apelacioni sud presudio u korist okruga Miami-Dade

Kako će se izgledati tržište poslova nakon pandemije? Najtraženija zanimanja i ona koja će nestati!
U SAD počela distribucija besplatnih kompleta za samotestiranje putnika na aerodromima
Danas je Sretenje – Dan Državnosti Srbije!

Apelacioni sud doneo je odluku da se zadrži postojeći ponoćni policijski čas u okrugu Miami-Dade, presudivši u korist mere gradonačelnika okruga za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa.

Treći okružni apelacioni sud presudio je protiv striptiz kluba Tootsies rekavši da je gradonačelnik Miami-Dade-a Carlos Gimenez u okviru svojih ovlašćenja doneo odluku da se sve ugostiteljski objekti zatvaraju u ponoć. Sud je napisao da „okruzi i opštine uglavnom imaju policijska ovlašćenja među kojima je donošenje policijskog časa“. Sud je rekao da vlast nije ograničena naredbom guvernera Rona DeSantisa od 25. septembra kojom se lokalnim samoupravama zabranjuje izdavanje ograničenja za zatvaranje kompanija i uslužnih objekata.

Tootsies je tužio okrug prošlog meseca, tvrdeći da je DeSantisov dekret sprečio Miami-Dade da sprovode policijski čas, koji je Gimenez započeo u julu kao način da obeshrabri rad objekata u kasne sate. Sudija okružnog suda stao je na stranu kluba u Miami Gardensu, ali okrug je suspendovao tu presudu kada je Treći okružni apelacioni sud pristao da preuzme slučaj pre tri nedelje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0