Ponovo pokrenuta privreda u Miami-Dade okrugu, kada i gde morate da nosite maske

Ponovo pokrenuta privreda u Miami-Dade okrugu, kada i gde morate da nosite maske

Miami- Dade: Najmanji broj slučajeva COVID-19 od juna
Aerodrom u Majamiju uvodi tehnologiju prepoznavanja lica
Fauči: Moguće da će Amerikanci nositi maske i 2022.

Život u Majamiju polako počinje da se vraća u normalu, kompanije i mali preduzetnici u Miami-Dade okrugu počeli su sa otvaranjem nakon dvomesečne pauze izazvane pandemijom koronavirusa.

Međutim, od danas će stvari izgledati malo drugačije. Sredstva za dezinfekciju ruku i označena mesta u radnjama za lakše sprovođenje mera socijalnog distanciranja postaće svakodnevnica. Veliki broj uslužnih delatnosti radiće isključivo na zakazivanje.

Zaštitne maske i maske za prekrivanje lica biće neophodni u restoranima, aerodromima, maloprodajnim objketima, kancelarijama, berbernicama, salonima lepote, muzejima, skladištima. Ovo pravila važiće i za zaposlene i za kupce.

Dosadašnjem pravilu usluživanja „No Shoes, No Shirt, No Service“ biće dodato i “no mask”.

Postoji nekoliko izuzetaka od pravila nošenja maske za lice:

▪ Ako ste u restoranu, možete da skinete masku kada sednete za sto i budete spremni za jelo. Kada završite sa jelom, morate je staviti natrag pre nego što napustite sto.

▪ U brijačnicama i salonima kupci mogu nakratko skinuti maske za lice radi nege lica. Međutim vaš frizer ili kozmetičar takođe mora da nosi masku za lice.

▪ Masku ćete moći da skinete i ako posećujete stomatologa ili bilo kojeg drugog lekara koji treba da pregleda ili pruži tretman delu lica koji je pokriven vašom maskom. Lekari će takođe nositi ličnu zaštitnu opremu.

▪ Deca do dve godine, kao i ljudi koji imaju problema sa disanjem zbog hroničnog već postojećeg zdravstvenog stanja i oni koji se bave „napornim fizičkim vežbanjem“, takođe ne moraju da nose masku za lice.

Plaže, teretane, saloni za tetoviranje i restorani i dalje su zatvoreni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0