Posetite Deering Estate za 1 dolar – Samo u julu!

Posetite Deering Estate za 1 dolar – Samo u julu!

Koncert – Neda Nikolić TRIO u Majamiju 5. oktobra
Gradonačelnica okruga Miami Dade planira ukidanje policijskog časa od 5. aprila
U Majamiju uspešno održan Serb Fest 2022. Pogledajte atmosferu sa najvećeg srpskog festivala na južnoj Floridi

Svi ljubitelji prirode i istorije, mogu uživati u istorijskom Deering Estate – u,  fenomenalnom muzeju na otvorenom,  svake subote i nedelje u julu za samo 1$! Deering Estate, udaljen je od Majamija nešto vise od 20 milja južno.

Sta je Deering Estate?

Deering Estate je nekadašnji dom bogatog industrijalca Charlsa Deeringa, koji je početkom 20.veka kupio na stotine hektara zemlje, nadomak mesta gde se sveže vode Evergladesa susreću sa zalivom Biscayne. Pre dolaska Deeringa, ovo izvanredno mesto vekovima je bilo dom različitim plemenima, uključujući naselja Tekuesta, Seminola i Bahamian indijanaca.

Godine 1916, Deering je kupio i obnovio Richmond Inn, jedinstveni objekat u ovoj oblasti, i od njega napravio dom za sebe i svoju suprugu Marion. Tokom nekoliko narednih godina, Deering je doveo uglednog botaničara Davida Fairchilda sa namerom da sprovede obnovu prirodnog okruženja ovog područja. Deering je sklopio ugovor sa poznatim arhitektom Coral Gables Phineas Paistom kako bi izgradio novi objekat u koja bi mogao da smesti masovnu kolekciju umetnina koju je doneo iz svojih domova u Španiji, Njujorku i Čikagu. Kamena kuca je bila dovršena 1922. godine, i ispunjena tapiserijama, slikama, knjigama i antiknim nameštajem koje je Deering  prikupljao decenijama.

Charles Deering je umro 1927. godine, ali je imovina pripadala njegovim naslednicima sve do 1986. godine kada je kupljena od strane države Florida i dodata u Nacionalni registar istorijskih mesta.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0