Poslodavci u problemu: Floridi fali veliki broj kvalifikovanih radnika

Poslodavci u problemu: Floridi fali veliki broj kvalifikovanih radnika

Kamate na hipotekarne kredite u Americi najvišem nivou u poslednjih 20 godina
Nova godina – nastanak, tradicije i običaji jednog od najpopularnijih praznika
Sve što treba da znate o novim rokovima za povraćaj poreza

Transparenti vise iznad prodavnica u gotovo svakom mestu na Floridi.

“Traže se radnici” – znakovi su zalepljeni na izlozima i postavljeni na stotine online oglasnih tabla za poslove. Stopa nezaposlenosti na Floridi se približava istorijskom minimumu, iako se broj stanovnika povećava.

Florida se razlikuje od mnogih drugih država zbog svog brzog rasta, starenja populacije i zavisnosti od migranata kako za stručnu, tako i za nekvalifikovanu radnu snagu. Savezni zakon koji pokušava da se obračuna sa nelegalnom radnom snagom dodatno pogoršava problem nedostatka radne snage.

“Ono što Floridu čini jedinstvenom je da ljudi dolaze iz celog sveta, ali stopa nezaposlenosti ne raste – ona opada ili ostaje na niskom nivou”, tvrde analitičari.

Prema Trgovinskoj komori, koja je ažurira istraživanje “Potrebe za radnom snagom 2021”, 73% poslodavaca koji su anketirani govorilo je o izazovima prilikom regrutacije kvalifikovanih kandidata, a više od 58% mora da obuči i unapredi veštine trenutno zaposlenih.

Najteže su pogođene industrije poput građevinarstva, restorana, hotela, koje tradicionalno zavise kako od legalnih, tako i od ilegalnih radnika.

news.yahoo.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0