Poziv za besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa

Poziv za besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa

19 najvećih muzičkih festivala u 2022.godini – Evo koje događaje ne smete propustiti
Disneyland će zvanično zatvoriti “Splash Mountain” sledećeg meseca
Prvi ikada Miami Beer Week počinje 20. aprila

U okviru projekta „Onlajn grupna nastava srpskog kao zavičajnog jezika“ Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore starosti od 14 do 20 godina da se prijave na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa u trajanju od mesec i po dana.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom onlajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika u dijaspori, odnosno držanje grupnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta.

Srbi iz dijaspore starosti od 14 do 20 godina mogu se prijaviti na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa do 13. 6. 2021. Mentori će biti akreditovani predavači Akademske srpske asocijacije od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Uslovi za prijavu su da učenici dosad nisu učili srpski jezik kao zavičajni preko Skajpa u Akademskoj srpskoj asocijaciji i da podele objavu o kursu sa Fejsbuk profila Akademske srpske asocijacije na svojim profilima.

Cilj projekta je učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, povezivanje mladih iz svih krajeva sveta, i to kroz držanje grupnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore. Asocijacija se, takođe, zalaže i za čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta.
Početak nastave planiran je za 20. 6. 2021, a završetak za 31. 7. 2021. godine. Nakon završetka kursa polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa koje izdaje Akademska srpska asocijacija.
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od po sat i po vremena, u terminima u kojima se dogovore predavač i učenici. Akademska srpska asocijacija će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu http://skr.rs/zabN ili da skinu obrazac prijave (koji se nalazi na kraju teksta) i pošalju na imejl: asasocijacija@gmail.com sa naslovom “Grupni časovi – Skajp”.

Na osnovu prijava Akademska srpska asocijacija će odrediti parove predavač-grupa. Formiranje grupa vršiće se na osnovu uzrasta i nivoa poznavanja srpskog jezika.
Neophodno je da potencijalni učenici imaju solidane računare sa zvučnicima i kamerom, dobre internet veze, osnovno znanje engleskog jezika i želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti Akademskoj srpskoj asocijaciji na imejl adresu asasocijacija@gmail.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0