Poznati filmovi i serije koje su snimane u Majamiju. Da li ste gledali neke od njih?

Poznati filmovi i serije koje su snimane u Majamiju. Da li ste gledali neke od njih?

Pomozimo Marku koji je na lečenju u Americi!
Demokrate predložile novi paket pomoći vredan 2.2 triliona dolara
CDC ukinuo uredbu o obaveznom nošenju maski u velikom delu Sjedinjenih Država

Miami igra glavnu ulogu na filmu i TV-u!

Od velikog ekrana do malog, sunčani Majami je često pravo mesto za Hollywoodske hitov. Naš zapanjujući pejzaž, zanimljiva i raznovrsna naselja, arhitektura Art Deco-a i još mnogo toga, čine Majami destinacijom spremnom za kameru! Ljubitelji filma sada mogu putovati kroz istoriju epskog filma i TV istoriju Majamija zahvaljujući novoj turi The Miami-Dade County Movie & TV Map Tour, a mi ćemo u nastavku teksta dalje zaokružiti neke od najpoznatijih filmova i televizijskih emisija koji su snimljeni u Majamiju.

Pravljeno samo za TV!

Naravno, osamdesete su bile u svetlu policajaca na tajnom zadatku, Crockett-a i Tubbs-a, u blistavoj TV hit emisiji Miami Vice, sa mnogim epizodama snimljenim na različitim lokacijama u okolini South Beach-a, uključujući neonski osvetljeni Ocean Drive koji prikazuje arhitekturu Art Deco-a u Majamiju, energičan noćni život, plavu vodu i njišuće palme; čak i danas, Majami nastavlja da dominira malim ekranom, sa mnogim popularnim TV emisijama snimljenim ovde, ili sa sedištem u Majamiju, a zapravo snimljenim na nekom drugom mestu.

Nedavno je (veoma zavisna) The Marvelous Mrs.Maisel, koja se strimuje na Amazon Prime-u kao priča o njujorškoj domaćici koja se bavila stand up komedijom, snimila svoju treću sezonu u Majamiju sa vrhunskim ocenama u uvek glamuroznom i arhitektonskom dragulju Fontainebleau Miami Beach Hotel-u i Faena Miami Beach-u u rastućoj četvrti Mid-Beach-a u Majamiju, Crandon Park plaži na Key Biscayne-u, kao i mnogim drugim lokacijama.

Wynwood

Majami je takođe služio kao mesto za istaknute scene u HBO-ovim Ballers-ima sa Dwayne Johnson-om, uključujući epizode snimljene u umetničkom Wynwood-u, Little Haiti-u, South Beach-u i mnogim drugim mestima. Majami je igrao glavnu ulogu i u Burn Notice-u USA Network-a, špijunskoj drami sa glumcima poput Jeffrey Donovan-a i Gabrielle Anwar smeštenim u Majamiju, u velikim scenama snimljenim u Coconut Grove-u, Miami Beach-u, pa čak i na aerodromu u Opa-Locki; dalje, Magic City koji je bio kratkog veka, snimljen na lokaciji oko Majamija i Miami Beach-a. Majamijev Liberty City je takođe imao svoju ulogu u dokumentarnoj seriji Starz TV pod nazivom Warriors of Liberty City, o omladinskom fudbalskom programu u centru grada.

Stvoren za filmove!

Moonlight (Mesečina): Ova autobiografska drama iz 2016.godine je osvojila tri Oskara i gledaocima pokazala ozbiljniju, ali stvarnu stranu Majamija koju mnogi ranije nisu videli. Sa scenama snimljenim u istorijski bogatom području Liberty City-ja, očaravajući film govori o crnom homoseksualcu koji odrasta u mačo stambenom kompleksu Trg Slobode (Liberty Square). Film je zasnovan na predstavi Alvin McCraney-a koji je rođen u Majamiju i odlično je napravljen, a druge scene snimljene su takođe i u parku Historic Virginia Key Beach, South Beach-u, delovima centra Majamija i restoranu Jimmy’s Eastside Diner, glavnoj trpezariji na Biscayne Boulevard-u poznatom po celodnevnom doručku.

Marley and Me: Meštani su bili zauzeti pokušavajući da prate ovo remek delo i njegove scene koje su snimljene oko Majamija tokom 2008.godine o paru, koji su igrali Owen Wilson i Jennifer Aniston, koji se preselio na Južnu Floridu i jurili svog nestašnog psa Marley-ja. Jedna od najupečatljivijih scena, u kojoj su publika i bejzbol tim iz Miami Marlins bili deo bioskopske zabave, dogodila se tokom“Bark at the park“ noći za Marline, kada su Ownes i Anistonova jurili psa kroz tribine i polje. Druge važne scene su se odigrale na plaži Crandon Park Beach na Biscayne Bay-u (koja je najviše snimana plaža na Južnoj Floridi) i Monty’s Raw Bar-u u Coconut Grove-u u centru Majamija.

Bad Boys franšiza: Ova serija akcionih komedija je toliko volela Majami da se vraćala čak tri puta! Bad Boys (1995), Bad Boys II (2003) i Bad Boys for Life (2020), svi zajedno sa Vil Smitom u glavnoj ulozi i Martin Lawrence-om kao glavnim detektivima za narkotike u policiji Miami-ja. Ludnice nastaju dok se partneri utrkuju sa vremenom u borbi protiv kriminala i privode prekršioce zakona pravdi, uključujući i jurnjavu velikom brzinom snimljenu u luci Miami. Iako glasine o četvrtom delu filma nije potvrđen, Majami je spreman da bude glavna postavka ako se to desi!

Miami Vice (Poroci Majamija): Moralo se i ovo snimiti, zar ne? Popularna emisija koja je stavila Majami na mapu sveta je pretvorena u film 2006.godine. Autori filma sa Jamie Foxx i Colin Farrell-om u glavnim ulogama su preuzeli Južnu Floridu, snimajući u sada zatvorenom noćnom klubu Mansion na Washington Avenue, koji je vladao kao utočište za noćni život u South Beach-u godinama.

Any Given Sunday: Ako volite sportske drame, ovaj film iz 1999.godine u režiji Oliver Stone-a o izmišljenom pro-fudbalskom timu pod imenom Miami Sharks, postavljen je na nekoliko lokacija u Majamiju. Film, sa glumačkom ekipom u kojoj su Al Paćino, Jamie Foxx, Cameron Diaz i Dennis Quaid, je koristio sada srušeni Orange Bowl za scene domaćih utakmica fudbalskog tima (sada ga znamo kao Marlins Park). Ovaj film uključuje i stadion Hard Rock, trenutni dom Delfina i Majami Uragana; staro mesto za vežbanje bejzbola Homestead Sports Complex; hotel Cardozo u vlasništvu Estefan-a na South Beach-u kao i poznati muzej Vizcaya i Gardens. Ono što možda ne prepoznajete u filmu je centar Majamija, koji sada blista neboderima i novogradnjama.

There’s something about Mary: Ovaj urnebesni film iz 1998.godine u kojem Cameron Diaz glumi centar pažnje nekoliko muškaraca, od Ben Stiller-a do Matt Dillon-a. Film je sniman na lokacijama oko Majamija i Rhode Island-a. Scene uključuju bujni stambeni grad Coral Gables, gde se nalazila kuća od junakinje Mary. Red Fish Grill se nalazio u slikovitom i romantičnom parku Matheson Hammock; dugogodišnji ugostiteljski objekti South Beach-a uključuju Big Pink restoran i Cardozo hotel.

The Bird Cage: Ponovo je osunčana South Beach odigrala glavnu ulogu u ovom omiljenom filmu svih generacija, sa pokojnim Robin Williams-om i Nathan Lane-om, koji su prikazali gej par čiji se sin ženi ćerkom konzervativnog senatora. Mnoge od poznatih scena iz filma iz 1996.godine su se odigrale na uvek užurbanom Ocean Drive-u, prikazujući klasične fasade u Art Deco-u, hotel Carlyle (sada pretvoren u stambenu zgradu za stanovanje) koji je nekada služio kao klub koji je posedovao lik iz filma kojeg je tumačio Williams. Stanovnici Majamija će takođe prepoznati i Lincoln Road na otvorenom, gde su se Williams i Lane lagano šetali kao i mnogi naši posetioci danas.

Ace Ventura: Pet detective: Detektiv za kućne ljubimce. Ako i dalje povremeno koristite frazu „Važi onda!“ (Allllllrignty then!), ovaj komični film je razlog za to. Smešni detektiv (Jim Carrey) je angažovan da pronađe maskotu delfina u Majamiju, nedelju dana pre Super Bawl-a, i lokacije za snimanje se nalaze širom Majamija. Lokacije uključuju pravi stadion na kome su igrali Delfini, Coconut Grove, Miami Beach i muzej Vizcaya. Prelepi muzej je korišćen za puno poznatih filmova, uključujući Iron Man 3 i Bad Boys 2.

Scarface (Lice sa ožiljkom): Ne možete pričati o filmovima u Majamiju a da ne pomislite na ovaj kultni gangsterski film iz 80tih koji prikazuje Al Paćina kao kubansko-američkog narko-šefa i njegovu, sada poznatu, rečenicu „Pozdravi mog malog prijatelja!“. Dok je film smešten u Majamiju, film je uglavnom sniman u Kaliforniji, sa samo nekoliko scena koje su se zaista odvijale u Majamiju. Pošto ne možete da lažirate našu poznatu arhitekturu iz Art Deco-a, scene su se odigrale na Ocean Drive-u, i ponovo, u luksuznom odmaralištu Fontainbleau Miami Beach.

 

Izvor: Miamiandbeaches

COMMENTS

WORDPRESS: 0