Predstavljena nova uredba za ulazak u SAD. Od 8. novembra lakše za strance, ali teža pravila za državljane Amerike

Predstavljena nova uredba za ulazak u SAD. Od 8. novembra lakše za strance, ali teža pravila za državljane Amerike

IRS: Podnošenje poreskih prijava počinje od danas
Prazničnom kupovinom na Amazonu možete pomoći najugroženije srpske porodice na Balkanu
Florida beleži najveći rast stopa osiguranja kuća u Americi

SAD će za dve nedelje uvesti novi sistem putovanja koji će otvoriti granice za milione Amerikanaca i vakcinisanih međunarodnih posetilaca.

Sistem koji će biti pokrenut 8. novembra ukinuće zabranu putovanja u SAD koja je bila na snazi ​​za desetine zemalja od početka pandemije. Takođe će učiniti ponovni ulazak težim za nevakcinisane građane SAD i stalne stanovnike i uspostaviće stroge zahteve za testiranje za retke nevakcinisani strani državljani dozvoljen ulazak.

Za sve koji putuju u Sjedinjene Države a ne mogu da pokažu dokaz o potpunoj vakcinaciji, moraće da prilože dokumentaciju o negativnom testu u roku od jednog dana od polaska“, umesto u sadašnja tri dana, navodi Bela kuća.

Potpuno vakcinisani Amerikanci i dalje će imati trodnevni rok za testiranje na COVID-19 sa negativnim rezultatima, ali ako ne budu u mogućnosti da pokažu dokaz o vakcinaciji, i oni će biti podvrgnuti jednodnevnom testiranju.

Na koga se ne odnose nova pravila

Uz nekoliko izuzetaka, samo stranim državljanima koji su primili vakcine koje je Svetska zdravstvena organizacija odobrila za hitne slučajeve biće dozvoljeno da se ukrcaju u avione za SAD.

Deca mlađa od 18 godina i ljudi iz desetina zemalja sa nedostatkom vakcina biće izuzeti od novih pravila koja će zahtevati da se većina putnika u Sjedinjene Države vakciniše protiv COVID-19, saopštila je Bajdenova administracija u ponedeljak.

Vlada će zahtevati od avio-kompanija da prikupe kontakt informacije o putnicima bez obzira na to da li su vakcinisani kako bi pomogli u pronalaženju kontakata, ako to postane neophodno.

Izuzeci se odnose i na ljude iz zemalja sa stopom vakcinacije ispod 10% odraslih. Oni mogu biti primljeni u SAD uz vladino pismo kojim se odobravaju putovanja iz određenih razloga, a ne samo zbog turizma, rekao je visoki zvaničnik administracije. Zvaničnik je procenio da takvih zemalja ima oko 50.

Abc

COMMENTS

WORDPRESS: 0