Predstavnički Dom usvojio zakone koji bi ilegalnim imigrantima otvorili put do državljanstva

Predstavnički Dom usvojio zakone koji bi ilegalnim imigrantima otvorili put do državljanstva

Lažni brakovi u Americi. Evo sa kojim posledicama se imigranti mogu suočiti ukoliko budu uhvaćeni u prevari
Demokrate najavljuju da neće biti naglih promena imigracione politike u SAD
Amerika danas obeležava “Dan Predsednika”

Demokratski predstavnici unutar Predstavničkog Doma pokrenuli su usvajanje dva odvojena zakona o imigraciji u četvrtak, što je prvi put da je Kongres glasao za davanje državljanstva imigrantima bez dokumenata otkako su demokrate osvojile tanku većinu u oba doma Kongresa sa predsednikom Bajdenom u Beloj kući.

Na prvom glasanju, Kuća je usvojila zakon H.R. 6, the American Dream and Promise Act of 2021, sponzorisan od strane demokratske predstavnice Lucille Roibal-Allard iz Kalifornije.
Ovaj zakon bi pružio put ka državljanstvu mladim imigrantima bez dokumenata poznatim kao „Sanjari (Dreamers)“, kao i imigranitma sa privremenim statusom zaštićenih lica. Prema Zavodu za imigracionu politiku, ovaj zakon bi pomogao da oko 4,4 miliona pojedinaca koji ispunjavaju uslove za stalni boravak dobiju legalan status.

Konačan odnos glasova bio je 228-197, a devet republikanaca podržalo je predlog demokrata. Predstavnički Dom je glasanjem izglasao i zakon H.R. 1603, the Farm Workforce Modernization Act.

Ovim nacrtom bi se poljoprivrednim radnicima i njihovim supružnicima i deci omogućilo da steknu pravni status kontinuiranim zapošljavanjem u poljoprivrednom sektoru i uneće izmene u program poljoprivrednih imigranataH-2A

Predstavnički Dom je oba zakona već usvojio prethodnih godina, ali o njima se ponovo glasalo sada kada demokrate drže tanku većinu u Kući i Senatu. Međutim, šanse da ovi zakoni dobiju dovoljno republikanske podrške da dosegnu 60 glasova u Senatu su vrlo male.

Demokrate se suočavaju sa sve većim kritikama u pogledu postupanja sa imigracijom usred nedavnog porasta broja imigranata na graničnim prelazima, za koji su republikanci tvrdili da je ozbiljna kriza.

Izvor: CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0