Predstojeći filmski festivali u Južnoj Floridi – evo šta sve treba da znate

Predstojeći filmski festivali u Južnoj Floridi – evo šta sve treba da znate

Posetite Deering Estate za 1 dolar – Samo u julu!
Fudbalska reprezentacija Srbije stiže u Ameriku. Protiv SAD u Los Anđelesu
Luminosa: A Festival of Light

Željni ste filmskog iskustva izvan tradicionalnog multiplex bioskopa? Evo kratkog prikaza filmskih festivala i posebnih filmskih događaja koji su trenutno zakazani za sledeću godinu u Južnoj Floridi:

OUTshine LGBTQ+ filmski festival Fort Lauderdale; od 14. do 24.oktobra:

13.izdanje dvogodišnje proslave filmova snimljenih za LGBTQ zajednicu se vraća na platno sa 85 filmova i TV emisija dostupnih za virtuelno ili lično prikazivanje. Noć otvaranja donosi istorijsku dramu „Žar ptica“ (Firebird) o romansi između dva pilota sovjetskih vazdušnih snaga tokom Hladnog rata, u IMAX pozorištu Muzeja nauke i otkrića u 401 SW Second Street u Fort Lauderdale-u. Ostale lične projekcije biće održane u bioskopu Gateway Cinema, 1820 E. Sunrise Blvd, Fort Lauderdale.

24.godišnje izdanje verzije u Majamiju, gde je festival prvobitno pokrenut, biće održanu u aprilu 2022.godine.

Slamdance Miami; od 28. do 30.oktobra:

The Sundance filmski festival lansira svoje prvo izdanje u Majamiju sa 18 filmova iz Centralne i Južne Amerike, Kariba i Floride. Premijerno veče donosi „Malpaso“, film o braći blizancima koji žive u pograničnom gradu između Haitija i Dominikanske Republike, u režiji Hector M. Valdez-a. Projekcije će se održati virtuelno i lično na North Beach Bandshell, 7275 Collins Ave., Miami Beach.

Filmski festival GEMS u Majamiju; od 4. do 10. nobembra:

Osmi godišnji mini-festival aktuelnih filmova Miami Dade College-a proširuje se sa četiri dana na deset ove godine. Sastav uključuje najnoviju dramu Pedra Almodovara „Paralelne Majke“ (Parallel Mothers) sa Penelope Cruz u glavnoj ulozi; Will Smith u ulozi oca teniskih čuda Serene i Venus Williams; film „Crvena raketa“ (Red Rocket) nastavak filma „The Florida Project“ režisera Sean Baker-a, sa Simon Rex-om u glavnoj ulozi porno zvezde koji se vraća u svoj mali rodni grad u Teksasu; i film „Spencer“ – drama reditelja Pablo Larrain-a o odluci princeze Dajane (koju igra Cristen Stewart) da ostavi svog muža princa Charles-a.

Festival se održava u Tower pozorištu, 1508 SW Eighth St., u Majamiju.

Međunarodni filmski festival u Fort Lauderdale-u; od 4. do 21.novembra:

Lista za 36.izdanje poštovanog festivala biće hibrid ličnih i virtuelnih projekcija sa 154 dugometražna i kratka filma iz 40 zemalja. Naslovi uključuju medijsku satiru režisera Bruno Dumont-a „Francuska“ (France), u kojo glumi Lea Seydoux, kao i „Moje obećanje P.J.-u“, dokumentarni film koji je režirao Daniel Baldwin i koji prikazuje prvi put da se on i njegova braća Alec, William i Stephen pojavljuju zajedno. Projekcije će se održati u Gateway Cinema bioskopu, 1820 E Sunrise Blvd; Cinema Paradiso Hollywood, 2008 Hollywood Blvd; Savor Cinema, 503 SE Sixth Street; i The Pompano Beach Cultural Center, 50 W. Atlantic Blvd.

Festival kratkog filma u Majamiju; od 12. do 14.novembra:

20.izdanje godišnje izložbe kratkih filmova iz celog sveta (uključujući Floridu) održava se na dve lokacije u blizini Miami Dade-a; The Deering Estate Courtyard, 16701 SW 72nd Ave., i The Regal South Beach, 1120 Lincoln Road. Festival takođe održava dvomesečne projekcije na imanju Deering.

Interaktivni FilmGate festival; od 3. do 5.decembra:

Trodnevni festival se vraća sa 15 instalacija virtuelne stvarnosti i proširene stvarnosti, interaktivnom umetnošću, ćaskanjem pored bazena  i muzičkim događajima.  Svi događaji će se održati u Frost muzeju nauke, 1101 Biscayne Blvd. I Muzeju umetnosti Perez, 1103 Biscayne Blvd.

Jevrejski filmski festival u Majamiju; od 13. do 27.januara 2022.godine:

Magazin Moviemaker ga je dve godine za redom proglasio jednim od 50 najboljih filmskih festivala, a 25.izdanje godišnje proslave bioskopa sa jevrejskom tematikom će se vratiti na svoju besplatnu virtuelnu programsku platformu koja se koristi na najnovijem ovogodišnjem festivalu. Takođe će se održati pop-up putujuća emisija na putu koja predstavlja filmove na otvorenom tokom 13-dnevnog festivala u Miami Dade-u.

Filmski festival Sun Pass; februar 2022.godine:

Drugo izdanje festivala koje je stvorio Chris Molina, kako bi prikazao dela novih filmskih stvaralaca u Majamiju, će se vratiti u mogući hibrid ličnih i virtuelnh projekcija.

Filmski festival u Majamiju; od 4. do 13.marta 2022.godine:

39.izdanje najstarijeg filmskog festivala u Južnoj Floridi, koje je predstavio Miami Dade Colledge, vraća se projekcijama u bioskopu Silverspot, 300 SE Thirt St., i The Tower Theater, 1508 SW Eight St., Majami.

Popcorn Frights; od 11. do 18.avgusta 2022.godine:

Jedini festival u Južnoj Floridi posvećen horor i žanrovskim filmovima se vraća sa svojim osmim izdanjem.

Treći Horizon filmski festival:

Godišnja izložba filmova sa Kariba, njegove dijaspore i drugih marginalizovanih prostora na globalnom jugu, vratiće se u leto 2022.godine (datumi i lokacija biće objavljeni).

ScreenDance Miami:

Ovaj godišnji festival predstavlja Miami Light Project, a prikazuje dugometražne i kratke filmove domaćih i međunarodnih reditelja koji istražuju ukrštanje koncepata plesa, novih medija i video-umetnosti. Datumi za sledeće izdanje koje će se održati u Light Box-u u Goldman Warehouse-u, 404 NW 26th St., Majami, još nisu objavljeni.

 

Izvor: Miamiherald

COMMENTS

WORDPRESS: 0