Prema CDC uredbi koja stupa na snagu u utorak, nenošenje maski u javnom prevozu biće federalni prekršaj

Prema CDC uredbi koja stupa na snagu u utorak, nenošenje maski u javnom prevozu biće federalni prekršaj

Šta će popis iz 2020.godine otkriti o Americi: stagnacija, starenje stanovništva i sve manje belaca
Forbes: Poslodavci širom Amerike planiraju da naplate nadoknadu do 50 dolara mesečno svojim nevakcinisanim radnicima
Novo USCIS pravilo će automatski produžiti “Zelene Karte”za podnosioce zahteva za naturalizaciju

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, izdao je kasno u petak opsežnu federalnu javnu zdravstvenu naredbu u kojoj se zahteva da svi pojedinci nose maske preko usta i nosa na gotovo svim oblicima javnog prevoza i privatnih usluga deljenja vožnje – dok će se odbijanje da nosite zaštitnu masku za lice smatrati kršenjem federalnog zakona.

Prema uredbi koja stupa na snagu u utorak, potrebno je da maske nose svi putnici u avionima, vozovima, podzemnoj železnici, autobusima, taksijima i službama za usluge prevoza poput Ubera i Lifta.

Maske za lice su takođe potrebni u čvorištima kao što su aerodromi, autobuski kolodvori, železničke stanice i stanice metroa.

Uredba nudi nekoliko izuzetaka, omogućavajući pojedincima da spuštaju maske „dok jedu, piju ili uzimaju lekove, na kraći period“ i za komunikaciju sa osobom oštećenog sluha. Naredbu će sprovoditi Uprava za bezbednost saobraćaja i federalne, državne i lokalne agencije.

Iako CDC zadržava pravo da „podigne krivične prijave“, građanske kazne, poput novčanih kazni, daleko su verovatnije.”Naučni dokazi pokazuju da će dosledna i univerzalna upotreba maski na sistemima javnog prevoza i u saobraćajnim čvorištima zaštititi Amerikance i pomoći u smanjenju širenja Covid-19“, napisao je CDC u petak.

Prošlog septembra, CDC je izradio sličnu naredbu kojom se od svih putnika i zaposlenih zahteva da nose maske na svim oblicima javnog i komercijalnog prevoza, ali ga je blokirala Trampova administracija. Kao rezultat, CDC je bio ograničen na izdavanje samo snažnih preporuka za upotrebu maski.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0