Dorian stiže na obale Floride u blizini West Palm Beacha!

Dorian stiže na obale Floride u blizini West Palm Beacha!

10 najčešćih američkih fraza koje morate znati ukoliko živite u Americi
Cene kuća u avgustu porasle skoro rekordnom brzinom širom Sjedinjenih Država
Zvanično: Air Serbia od proleća 2023. godine leti za Čikago

Prognoza od petka pokazuje da je uragan Dorian na ivici da postane uragan kategorije 3, a potencijalno usporavanje njegovog kretanja moglo bi značiti da će na obale Floridi stići u utorak umesto u ponedeljak. Vlasti takodje upozoravaju stanovnike da se pripreme na mogućnost da ostanu bez struje i do dve nedelje.

Prema podacima Nacionalnog centra za uragane od 11:00 casova,  trenutno brzina vetra iznosi 110 mph. Jednom kada Dorian dostigne brzinu od 111 mph, oluja će postati uragan kategorije 3, koji ima razorne vetrove brzine od 111 mph do 129 mph.

▪ Dorian se kreće prema severozapadu i očekuje se da će službeno postati uragan kategorije 3 nešto kasnije u petak.

▪ Očekuje se da će oluja nastaviti da jača u uragan kategorije 4 do nedelje.

▪ Prognozeri kažu da će se Dorian „verovatno znatno usporiti“ kada se približi obalama Floride, što će neke oblasti izložiti većem riziku za „dugotrajne“ jake vetrove, opasne olujne udare i obilne kiše.

GDE I KADA ĆE DORIJAN STIĆI DO FLORIDE?

Putanja se lagano promenila u petak ujutro i sada izgleda da ce Dorian u utorak stici negde u blizini Vest Palm Beacha kao uragan kategorije 4.

Međutim, meteorološka služba saopštila je da vreme dolaska uragana još uvek nije jasno i da se prognoza može promeniti. Čitava država Florida ostaje u stanju neizvesnosti , saopštila je meteorološka služba i može očekivati da će se posledice uragana Dorian osetiti već u nedelju.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0