Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2024” počinju u sredu. Evo kako da aplicirate

Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2024” počinju u sredu. Evo kako da aplicirate

MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave
Veliki zaostatak u obradi imigracionih aplikacija
Povećanje cena imigracionih aplikacija: Kada stupaju na snagu i koga će najviše “pogoditi”

Vlada Sjedinjenih Američkih Država objavila je da se zvanično otvara registracija za Program raznovrsnosti viza za fiskalnu 2024.godinu, Diversity Visa Program for Fiscal Year 2024 (DV-2024) poznatija kao lutrija za zelenu kartu.

Stejt department, koji upravlja programom, saopštio je da će prijave početi u sredu, 5. oktobra, u podne. Krajni rok za prijavu u ovaj imigracioni program – koji će dodeliti do 55.000 imigrantskih viza ili zelenih karata 2024. – zatvara 8. novembra u podne, saopštile su vlasti.

Stranci zainteresovani za legalnu imigraciju u Sjedinjene Države moraju podneti svoje prijave elektronskim putem samo putem dvprogram.state.gov.

Program Diversity Visa daje strancima iz zemalja koje obično ne šalju mnogo imigranata u Sjedinjene Države priliku da dobiju zelenu kartu. Sledeće zemlje ne ispunjavaju uslove da se prijave za 2024: Bangladeš, Brazil, Kanada, Kina (uključujući SAR Hong Kong), Kolumbija, Dominikanska Republika, Salvador, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Meksiko, Nigerija, Pakistan, Filipini, Republika Koreja (Južna Koreja), Ujedinjeno Kraljevstvo (osim Severne Irske) i njene zavisne teritorije, Venecuela i Vijetnam. Domoroci iz SAR-a Makao i Tajvana ispunjavaju uslove.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0