Pripremite se za nešto niže temperature na Floridi ovog vikenda

Pripremite se za nešto niže temperature na Floridi ovog vikenda

The NightGarden at Fairchild Tropical Botanic Garden
Miami Dade – Policijski čas sada počinje od ponoći
Grad Majami deli poklon kartice za Publix u visini od $250. Evo kako da se prijavite

Nešto hladniji talas bi trebalo da se spusti do Južne Floride ovog petka. Ali, postoji cena za ovo olakšanje koje nas čeka: „Biti spreman za taj malo zahlađenje znači da ćemo možda imati veće šanse za kišu, jer će taj talasa u suštini nekako privući svu tu vlagu ka sebi“, rekla je Torrez-Vazquez iz Nacionalne meteorološke službe u Majamiju..

Koliko nisko će ići temperature?

Nažalost, to neće biti veliki pad temperature“, navela je Torrez-Vasquez. Kada ovaj nalet prođe, Južna Florida i drugi delovi države videće suv vazduh kako polako prolazi, i da će vlažnost znatno opasti u odnosu na topli početak nedelje.

Doći će i niže temperature, s tim da će pojam ’nisko’ biti relativan na Keys-u. Key West će se suočiti sa temperaturama od dvadeset i više stepeni kao niskim – tačnije 24 i 25 stepeni (76 i 77 F) – od četvrtka do subote. Očekujte dvadeset i neki stepen duž istočne obale Južne Floride (70, 71 i 72 F). Neka područja u unutrašnjosti i blizu Okeechobee jezera ili Bradenton-a, kao i Tampa Bay, očekuju niže temperature poput petnaest stepeni i koji podeok više (60, 63 ili 64 F), navela je Torrez-Vazquez.

Dalje na severu, Gainesville i Tallahassee bi trebalo da osete još niže podeoke, od 12 od 15 stepeni (od 50 do 55F) u četvrtak i petak. „To je prvi nagoveštaj hladnog fronta, jedna od onih prvih probnih vožnji, da tako kažemo, za ovu sezonu“, navela je Torrez-Vazquez.

Šta onda?

Postoje sugestije da bi mogao postojati još jedan nalet koji će se pojaviti kasnije, možda početkom sledeće nedelje“, navela je meteorološkinja. „I dalje postoji mnogo neizvesnosti u vezi sa tim, tako da to nije sigurno dešavanje, ali možda bi to moglo zvanično i da otvori sušnu sezonu. Moraćemo da sačekamo i vidimo“.

Pad vlažnosti vazduha

Kada ćemo osetiti primetan pad vlažnosti, od teške prve polovine nedelje? Subota, i nedelja, navela je Torrez-Vazquez. „Mogli bismo da vidimo pad vlažnosti vazduha u smislu da će malo više podsećati na sušnu sezonu kao što je dan u januaru ili februaru, već sledeće nedelje“, takođe je ona navela. Očekujte ugodnije temperature oko dvadesetak stepeni sve do 26 stepeni (70 i 80 F) u Južnoj Floridi tokom vikenda, u Gainesville-u od deset stepeni do srednjih dvadesetih podeoka (50-80 F), a u Orlandu od 15 do 25 stepeni (60-80 F).

 

Izvor: Miamiherald.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0