Pripremite se za nešto niže temperature na Floridi ovog vikenda

Pripremite se za nešto niže temperature na Floridi ovog vikenda

Jul 2023. je najtopliji mesec ikada zabeležen u Majamiju
SAD preporučile privremenu obustavu upotrebe Džonson i Džonson vakcine
Da li Majami postaje novi San Francisko? Cene zakupnina beleže istorijski rast

Nešto hladniji talas bi trebalo da se spusti do Južne Floride ovog petka. Ali, postoji cena za ovo olakšanje koje nas čeka: „Biti spreman za taj malo zahlađenje znači da ćemo možda imati veće šanse za kišu, jer će taj talasa u suštini nekako privući svu tu vlagu ka sebi“, rekla je Torrez-Vazquez iz Nacionalne meteorološke službe u Majamiju..

Koliko nisko će ići temperature?

Nažalost, to neće biti veliki pad temperature“, navela je Torrez-Vasquez. Kada ovaj nalet prođe, Južna Florida i drugi delovi države videće suv vazduh kako polako prolazi, i da će vlažnost znatno opasti u odnosu na topli početak nedelje.

Doći će i niže temperature, s tim da će pojam ’nisko’ biti relativan na Keys-u. Key West će se suočiti sa temperaturama od dvadeset i više stepeni kao niskim – tačnije 24 i 25 stepeni (76 i 77 F) – od četvrtka do subote. Očekujte dvadeset i neki stepen duž istočne obale Južne Floride (70, 71 i 72 F). Neka područja u unutrašnjosti i blizu Okeechobee jezera ili Bradenton-a, kao i Tampa Bay, očekuju niže temperature poput petnaest stepeni i koji podeok više (60, 63 ili 64 F), navela je Torrez-Vazquez.

Dalje na severu, Gainesville i Tallahassee bi trebalo da osete još niže podeoke, od 12 od 15 stepeni (od 50 do 55F) u četvrtak i petak. „To je prvi nagoveštaj hladnog fronta, jedna od onih prvih probnih vožnji, da tako kažemo, za ovu sezonu“, navela je Torrez-Vazquez.

Šta onda?

Postoje sugestije da bi mogao postojati još jedan nalet koji će se pojaviti kasnije, možda početkom sledeće nedelje“, navela je meteorološkinja. „I dalje postoji mnogo neizvesnosti u vezi sa tim, tako da to nije sigurno dešavanje, ali možda bi to moglo zvanično i da otvori sušnu sezonu. Moraćemo da sačekamo i vidimo“.

Pad vlažnosti vazduha

Kada ćemo osetiti primetan pad vlažnosti, od teške prve polovine nedelje? Subota, i nedelja, navela je Torrez-Vazquez. „Mogli bismo da vidimo pad vlažnosti vazduha u smislu da će malo više podsećati na sušnu sezonu kao što je dan u januaru ili februaru, već sledeće nedelje“, takođe je ona navela. Očekujte ugodnije temperature oko dvadesetak stepeni sve do 26 stepeni (70 i 80 F) u Južnoj Floridi tokom vikenda, u Gainesville-u od deset stepeni do srednjih dvadesetih podeoka (50-80 F), a u Orlandu od 15 do 25 stepeni (60-80 F).

 

Izvor: Miamiherald.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0