Prodaja luksuznih nekretnina pala za 45%. Evo koji gradovi su najteže pogođeni

Prodaja luksuznih nekretnina pala za 45%. Evo koji gradovi su najteže pogođeni

Najbolje države za vozače kamiona u Americi
50 zapanjujućih činjenica koje niste znali o svih 50 američkih država
Letovi za Evropu iz Majamija već od 150 evra!

Tržište nekretnina u SAD teško je pogođeno visokim hipotekarnim stopama, a prodaja luksuznih kuća doživljava najteže momene.

Prodaja luksuznih kuća opala je za 45% tokom tri meseca koja su završila 31. januara u poređenju sa istim periodom prethodne godine, prema Redfinu, brokerskoj agenciji za nekretnine. Redfin definiše luksuzne kuće kao one za koje se procenjuje da su u prvih 5% na osnovu procenjene tržišne vrednosti. Prodaja neluksuznih kuća opala je za oko 38% tokom tog perioda.

Majami, koji je zabeležio ogroman priliv bogatih kupaca koji migriraju sa severoistoka u ranijim danima pandemije Covida, zabeležio je pad prodaje za skoro 69%. Zatim je usledio region okruga Nasau i okruga Safolk na Long Ajlendu u Njujorku, gde se nalaze Hemptonsi – pad od skoro 63%. Neka od najskupljih kalifornijskih tržišta takođe su zabeležila veliki pad prodaje jer su i oni doživeli veliku prodaju u pandemiji.

Iako svi kupci luksuza ne koriste hipoteke, na njih utiče šira ekonomija, a tačnije tržište akcija. Volatilnost na finansijskim tržištima stoga ima ogroman uticaj na tržište luksuznih nekretnina.

CNBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0