Program pomoći za plaćanje zakupina – Evo ko ima pravo na ovaj vid pomoći i kako da se prijavite

Program pomoći za plaćanje zakupina – Evo ko ima pravo na ovaj vid pomoći i kako da se prijavite

Tropske oluje ipak zaobilaze jugoistočnu Floridu
Auto osiguranja u SAD vratiće korisnicima 10,5 milijardi dolara!
Amerika danas obeležava Dan Martina Lutera Kinga

Kao deo plana gradonačelnice okruga Majami-Dejd Danielle Levine Cava da odgovori na krizu pristupačnosti stanovanja, više od 13,4 miliona dolara federalnog novca biće iskorišćeno za pomoć porodicama koje se bore sa povećanjem stanarine.

Ko ima pravo na ovaj vid pomoći?

Prihvatljivi su stanovnici sa prihodom manjim od 80% godišnjeg srednjeg prihoda u okrugu Miami-Dade. To uključuje pojedince koji zarađuju manje od 50.650 dolara, parove koji zarađuju manje od 57.650 dolara, tročlane porodice koje zarađuju manje od 65.100 dolara ili četvoročlane porodice koje zarađuju manje od 72.300 dolara. Potrebno je važeće obaveštenje o povećanju zakupnine od vašeg stanodavca.

Šta je pokriveno?

Okrug će privremeno plaćati do 3.000 dolara mesečno ljudima koji zaostaju u plaćanju mesečne kirije do godinu dana. Ako je zakup ažuran, finansiranje će platiti razliku vaše trenutne zakupnine i nove zakupnine ako povećanje nije veće od 20%. Određena je na 20 odsto kako zakupodavci ne bi dobili podsticaj za dalje povećanje zakupnina.

Na primer, ako vaša zakupnina iznosi 1.000 dolara i vaša kirija se poveća za 20% na 1.200 dolara, možete dobiti 200 dolara na period do tri meseca.

Kоliko novca je dostupno?

Sa dodatnih 13,4 miliona dolara federalnog finansiranja, okrug ima 39,2 miliona dolara pomoći za stanovnike.

Kako se prijaviti za pomoć?

Pomoć prilikom iznajmljivanje sada je dostupna pozivom na 311 ili 305-723-1815, e-mailom, ERAP@miamidade.gov ili posetom sajtu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0