Promenjen rok za podnošenje poreskih prijava u 2022.godini

Promenjen rok za podnošenje poreskih prijava u 2022.godini

TOP 10 sajtova za jednostavnu zaradu preko interneta
Aerodrom u Majamiju uvodi tehnologiju prepoznavanja lica
Američki regulatori uskoro daju dozvolu za kombinovanje vakcina

15.april je tradicionalno poreski rok Poreske službe Sjedinjenih Američkih Država (IRS). Međutim, to neće biti slučaj za 2022.godinu, a promena ima veze sa odmorom u saveznoj prestonici.

16.april je Dan emancipacije u Washington-u. Praznik je u znak sećanja na datum 1862.godine kada je predsednik Abraham Lincoln potpisao Zakon o nadoknadi emancipacije Distrikta Kolumbija, oslobađajući 3.000 robova u ovoj oblasti. Proslavlja se u glavnom gradu nacije od 2005.godine.

Obzirom na to da praznik 16.aprila ove godine pada u subotu, zvanično će se obeležavati najbližeg radnog dana – petak, 15.aprila – zatvarajući gradskih i saveznih kancelarija u Washington-u. To znači da se rok za poreski dan pomera na ponedeljak, 18.april, za sve osim stanovnika Maine-a i Massachusetts-a. Stanovnici tih država moraju podneti prijave do 19.aprila, jer je 18.april Dan patriota.

18.april će takođe biti krajnji rok za traženje automatskog produženja za dodatnih šest meseci za podnošenje prijave iako plaćanje poreza ostaje isto.

Ostali rokovi

Poslodavci imaju rok do 31.januara da pošalju W-2 formulare za zarade.

Poreska uprava nije objavila dan kada će početi da prihvata povrate iz 2021.godine. Prošle godine, Poreska uprava je počela da prihvata poreske prijave 12.februara, otprilike dve nedelje kasnije nego godinu ranije, što je promena za koju je poreska agencija rekla da je neophodna zbog obrade stimulativnih plaćanja.

Generalno, oko 90% podnosilaca zahteva dobija povraćaj novca u roku od 21 dan kada podnesu elektronski i nema problema sa povraćajem, kaže IRS.

 

Izvor: Al.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0