Prošle nedelje je otvoren prvi Srpski Filmski Festival Majamiju (Foto)

Prošle nedelje je otvoren prvi Srpski Filmski Festival Majamiju (Foto)

Koncert Crvene Jabuke u Majamiju
Balkan Party at Maxine’s – DJ Voicelove
Miami/Fort Lauderdale proglašeni za drugi najrazmaženiji grad u Americi

Prošle nedelje je otvoren prvi Srpski Filmski Festival Majami. U neverovatno kratkom periodu, organizovan je čitav događaj. Sve je počelo 28. decembra 2023. godine, kada su organizatori dobili zeleno svetlo za prikazivanje filma ‘Čuvari formule’, reditelja Dragana Bjelogrlića.

Svega dva dana nakon Američke premijere u Palm Springsu, u Savor Cinema, 10 januara 2024. u Fort Lauderdale-u održao se koktel zurka i projekcija filma, u okviru Sprskog Filmskog Festivala.

Bilo je oko 260 ljubitelja filma, a specijalni gost bio je režiser i producent Dragan Bjelogrlić koji je nakon kratkog obraćanja zvanično otvorio  festival.

Serbian Film Festival Miami (SFFM) deo je šire kreativne priče koja promoviše srpsku kulturu kroz različite medije u SAD-u.

Kao vizionarski, nehermetički brend, cenimo različitost, a naša misija je da predstavimo srpsku kulturu, sarađujemo i osvojimo srca ljudi širom sveta magijom srpske filmske industrije.

Birajući samo najistaknutije projekte, cilj nam je da ucinimo ovaj festival atraktivnim i predstavimo ga kao platfromu preko koje nasi kreativci mogu da se izraze, stvore nove mostove saradnje, i tako privučemo i inspirišemo publiku širom sveta, upoznajući ih sa ostvarenjima srpske kinematografije.

Za organizaciju festivala  bili su zaduzeni Danica Kokić koja je bila zadužena za sponzorske pakete i finansije, Nikola Vučićević kao kreativni direktor i Nebojša Stanković kao iskusni ugostitelj pomogao je oko logistike i podrške posetiocima festivala.

Više možete saznati na www.sffm.ai kao i na socijalnim mrežama festivala.

Photo Credit: Dasha Parker and Damir Dzemailovic

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0