Protesti radnika u južnoj Floridi: “Jedan posao bi trebalo da bude dovoljan”

Protesti radnika u južnoj Floridi: “Jedan posao bi trebalo da bude dovoljan”

Disney World povećava cene karata za svoje parkove u Orlandu
Da li vam treba biznis licenca za prodaju putem Interneta?
Miami-Dade: Javni transport će do kraja godine biti besplatan

Na stotine nezadovoljnih radnika marširaju ulicama Južne Floride tokom poslednjih nekoliko nedelja, udarajući u kofe i držeći transparente na kojima piše “jedno radno mesto trebalo bi da bude dovoljno.”

Sindikalne aktivnosti širom regiona dostigle su vrhunac tokom poslednjih meseci. Istog oktobarskog dana u Majamiju, medicinske sestre iz celog regiona marširale su kroz centar grada tražeći bolje uslove za rad dok su stotine radnika iz ugostiteljstva na Međunarodnom aerodromu u Majamiju protestovali tražeći plate koje su dovoljne da bi se priuštio sve viši životni trošak u gradu.

Stojeći na kiši ispred aerodroma u Majamiju radnici u avio-keteringu zahtevali su normalnu platu, držeći transparente na kojima piše “dosta nam je”, “jedno radno mesto bi trebalo da bude dovoljno” i “želimo 20 dolara za naš rad.”

Pristojna plata za Miami-Dade okrug procenjuje se na nešto više od 20 dolara, ali prosečne plate za radnike u kompaniji Sky Chefs, koja se bavi avio-keteringom, iznosi 16 dolara na sat. U saopštenju se ističe da radnici u ugostiteljstvu prolaze kroz “ekonomsku krizu”.

Minimalna cena rada u Floridi dostigla je 12 dolara u septembru. Birači su 2020. godine odobrili amandman kojim se minimalna cena rada postepeno povećava svake godine, sve dok ne dostigne 15 dolara do 2026. godine.

sun-sentinel.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0