Proverite da li i Vama duguju novac: Florida ima tri milijarde dolara otuđene imovine

Proverite da li i Vama duguju novac: Florida ima tri milijarde dolara otuđene imovine

Ultra Music Festival ponovo u Majamiju ovog vikenda
Trump odložio masovne deportacije imigranata pre početka akcije
Danas počinje „kišna sezona“ na Floridi. Evo šta to znači

Jedna od sedam osoba ima neku vrstu imovine koju niko ne potražuje – poput neaktivnih tekućih računa, propuštenih plata i povrata sredstava za komunalne usluge – prema Nacionalnoj asocijaciji državnih trezora.

Na Floridi, proces povraćaja imovine ili novca počinje na FLTreasureHunt.gov. Kada posetite sajt, kliknite na veliko zeleno dugme u centru stranice na kojem piše “Pretražite imovinu koju niko ne potražuje”.

Zatim će vas pitati da pretražite po vašem imenu i/ili prezimenu ili imenu preduzeća. Ako postoje podudarnosti, dobićete listu rezultata.

Ako pretražujete samo po prezimenu, rezultati će uključivati dobra koja nisu potražena za sve sa tim prezimenom. Možete suziti rezultate pretrage takođe uključujući i grad.

Takođe možete koristiti MissingMoney.com, besplatni sajt podržan od strane država i provincija koji pomaže ljudima da povrate svojeu imovinu. Samo unesite vaše ime i prezime ili ime preduzeća, zatim grad i državu, i kliknite na pretragu.

Vrsta imovine koja može biti otuđena

Iako mnogi ljudi znaju da možda imaju stari tekući ili štedni račun, postoji još nekoliko drugih vrsta imovina koje niko ne potražuje, a možda nisu toliko poznate.

To uključuje akcije, obveznice i brokerske račune, prihode od životnog osiguranja, dividende i kamate, čekove koji nisu unovčeni, povrate sredstava, sefove, račune za anuitete, raspodelu escrow-a i čak poklon bonove.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0