Publix je najveća kompanija u vlasništvu radnika u Americi

Publix je najveća kompanija u vlasništvu radnika u Americi

Predstavljamo vam Allison Academy – privatnu, akreditovanu i savremenu srednju školu (od VI do XII razreda) na Floridi 
Miami Marine Stadium: Nekada prvi stadion za vodene sportove – sada deponija
Ministarstvo zdravlja Floride izdalo upozorenje o zabrani kupanja za nekoliko plaža na Miami Beach-u

Jedna od najvećih i najpoznatijih kompanija sa sedištem na Floridi je “Publix Super Markets Inc.”, lanac supermarketa osnovan 1930. godine u gradu Lakeland.

Danas je “Publix Super Markets Inc.” najveća kompanija u vlasništvu zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama. Kompanija je u vlasništvu 240.000 ljudi — uključujući one koji pakuju namirnice, vozače kamiona, dekoratere torti i radnike u skladištima — koji rade u 1.331 prodavnici, 10 distributivnih centara, 10 proizvodnih pogona, 11 kulinarskih škola, kao i u glavnoj kompanijskoj zgradi smeštenoj u Lakelandu.

Kroz decenije, Publix je izgradio reputaciju zahvaljujući visokim standardima kvaliteta, odličnoj usluzi kupcima i snažnom fokusu na zajednicu. Sa preko 1,200 prodavnica uglavnom na jugoistoku SAD, kompanija zapošljava više od 220,000 ljudi.

Pored prehrambenih proizvoda, Publix nudi širok spektar usluga, uključujući apoteke, kuhinje sa pripremljenom hranom i bankarske usluge. Kompanija je takođe poznata po svom programu dobrotvornog rada i podršci zajednici, donirajući milione dolara i resursa svake godine.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0