Put do Amerike skuplji za turiste: Naknade za putničke vize povećavaju se za 15%”

Put do Amerike skuplji za turiste: Naknade za putničke vize povećavaju se za 15%”

9 najskupljih mesta za život na Floridi
Od Havaja do Ajove – Gde žive najviši i najniži Amerikanci
Guverner DeSantis će proširiti ‘Don’t Say Gay’ zakon na sve razrede

Američki Stejt department je u utorak saopštio da će povećati naknade za određene aplikacije za neimigrantske vize, uključujući turitičke i putne vize. Naknada za vize (B-1/B-2), kartice za prelazak granice (BCC) za meksičke državljane starije od 15 godina i studentske vize i vize za posetioce na razmeni, povećaće se za 15%, sa 160 na 185 dolara. Naknade za određene neimigrantske vize za privremene radnike (H, L, O, P, K i R kategorije) povećaće se sa 190 na 205 dolara. U međuvremenu, naknada za ugovornog trgovca, ugovornog investitora i podnosioce zahteva za ugovore u specijalnom zanimanju (E kategorija) povećaće se sa 205 na 315 dolara.

Ove promene taksi će stupiti na snagu 30. maja 2023. Poslednji put su takse povećane za neimigrantske vize 2014. godine, kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta.

Ova najava dolazi nakon što je Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila da će značajno povećati takse za većinu zahteva za imigrantske vize. Očekuje se da će ova najava povećanja naknada za aplikacije za neimigrantske vize uticati na mnoge ljude koji planiraju putovanje u SAD ili na razmenu programa.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0