Putovanje bez fizičkog dokumenta. 8 država u saradnji sa Apple-om uvodi digitalnu verziju vozačke dozvole

Putovanje bez fizičkog dokumenta. 8 država u saradnji sa Apple-om uvodi digitalnu verziju vozačke dozvole

The Progressive Miami International Boat Show
Brightline otvara stanicu u Orlandu sledeće nedelje
Ovo su trenutno najpopularnije rase pasa u Sjedinjenim Državama

Apple će korisnicima širom Amerike omogućiti da dodaju vozačke dozvole i državne ID-ove u Apple novčanik u odabranim državama nakon ažuriranja softvera ove jeseni.
Osam država, uključujući Arizonu, Konektikat, Džordžiju, Ajovu, Kentaki, Merilend, Oklahomu i Jutu biće među prvim državama koje će ponuditi ovu funkciju.

Arizona i Džordžija prve su države koje su uvele ovu funkciju, a uslediće Konektikat, Ajova, Kentaki, Merilend, Oklahoma i Juta, mada kompanija nije navela vremenski okvir.

Vest dolazi samo nekoliko meseci nakon što je Apple rekao da radi na ovoj funkciji sa Administracijom za bezbednost transporta (TSA) na Svetskoj konferenciji za programere. Apple je rekao da je ova funkcija ključni korak u njihovom planu zamene fizičkih novčanika i da će ponuditi više pogodnosti putnicima koji traže beskontaktno putovanje sa aerodroma.

Dodavanje ID-ova u Wallet aplikaciju funkcioniše slično otpremanju kreditnih kartica i propusnica, rekao je Apple. Kada korisnici skeniraju identifikacioni dokument, od njih će se tražiti da dovrše pokrete lica i glave kao dodatnu sigurnosnu meru.

Nakon što korisnici dodirnu svoj mobilni ID kod čitača identiteta na aerodromima, od njih će se tražiti da odobre belešku iz TSA koristeći Face ID ili Touch ID. Kompanija kaže da su podaci o klijentima “šifrovani i zaštićeni od neovlašćenog pristupa i krađe” i da ID može videti samo vlasnik.

Prošle godine, Apple je lansirao mobilne studentske kartice kako bi studentima omogućio pristup zgradama kampusa i kupovinu bez fizičke kartice, što je funkcija proširena na neke kanadske univerzitete ovog leta.

Nova funkcija će biti dostupna sa ažuriranjem softvera za iPhone koje će biti objavljeno kasnije ove jeseni.

NBC Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0