Radnici na Floridi među najnesrećnijim u Americi

Radnici na Floridi među najnesrećnijim u Americi

Evo koliko biste novca imali da ste uložili $1.000 u 4 najbolje kriptovalute u 2021. godini!
Novi imigracioni zakon otežaće Evropljanima put do zelene karte zaposlenjem!
Florida će postati prva država koja neće preporučiti COVID vakcinu za zdravu decu

Radnici na Aljasci su najsrećniji u Americi, zahvaljujući većim platama i kraćoj radnoj nedelji, pokazuje istraživanje platforme za ljudske resurse “SelectSoftware Reviews”.

Istraživači su razmatrali nekoliko faktora, među kojima su plate, stopa napuštanja poslova, put do radnog mesta, radno vreme i plaćeni odmor. Radnici na Aljasci u proseku rade 31,3 sata nedeljno, imaju  godišnju platu od 52.000 dolara, a poslom je zadovoljno njih gotovo 70 odsto.

Zadovoljstvo poslom ključno je za sreću, smatra Mirijam Lis, profesorka psihologije na Univerzitetu Meri Vašington u Frederiksburgu, u Virdžiniji. “Posao koji vas ispunjava omogućava vam da se osećate kompetentno i da obavljate zadatke koji su vam važni. Ako imate ispunjen život, u kojem postoji određena svrha, bićete zadovoljni”, ističe Lis.

Među drugim državam sa najsrećnijim radnicima su Roud Ajlend, Severna Dakota, Kolorado i Minesota. Roud Ajlend je na drugom mestu. U toj državi je niska stopa radnika koji napuštaju posao i najmanja stopa povreda na radu u odnosu na druge države. U Severnoj Dakoti, koja je na trećem mestu po zadovoljstvu radnika, prosečna plata je 47.400 dolara, a do posla se u proseku putuje samo 17,6 minuta.

Najnezadovoljniji radnici su u Džordžiji, Teksasu, Floridi, Južnoj Karolini i Njujorku. U Džordžiji je zadovoljstvo poslom na najnižem nivou, sa 29,62 procenta. U Teksasu je druga najduža radna nedelja, sa u proseku odrađenih 43,6 sati.

Na Floridi, prosečni radnik zarađuje 18 dolara po satu, u poređenju sa 32 dolara koliko se isplaćuje na Aljasci. U Južnoj Karolini, radnici zarađuju 13.000 dolara manje godišnje od stanovnika Aljaske.

“Siromaštvo definitivno može da vas učini nesrećnim, zato što su vam osnovne potrebe neispunjene i ne možete da imate određenu autonomiju, da sami donosite odluke”, ističe Lis.

U Njujorku se najduže putuje do posla i ta država je na petom mestu po najnezadovoljnijim radnicima. “Ovi rezultati pokazuju značajan uticaj lokacije na zadovoljstvo radnike, bez obzira da li je to povezano sa državnim zakonima, dužinom puta do posla ili platama.”, ističe se u izveštaju.

vesti.rs

COMMENTS

WORDPRESS: 0