Razbijanje stereotipa: Vawa priznaje i štiti muškarce od porodičnog nasilja

Razbijanje stereotipa: Vawa priznaje i štiti muškarce od porodičnog nasilja

Najpovoljni američki koledži i univerziteti za studente iz inostranstva
Objavljen spisak zemalja čiji državljani mogu da apliciraju za H-2A i H-2B vize. Saznajte da li građani Srbije imaju pravo da učestvuju u ovom programu
Evo kada možete očekivati treći stimulusni ček od 1400 dolara

Da, dobro ste pročitali! Iako se Zakon o nasilju nad ženama (VAWA) često dovodi u vezu sa ženama kao žrtvama nasilja, važno je istaći da i muškarci imaju pravo da apliciraju za zelenu kartu putem ovog zakona. U ovom blog postu, pokušaćemo da objasnimo kako muškarci mogu iskoristiti VAWA kao sredstvo za zaštitu od nasilja u porodici i ostvarivanje prava na stalni boravak u Sjedinjenim američkim državama.
VAWA je zakon koji pruža zaštitu žrtvama nasilja u porodici i omogućava im put ka zelenoj karti, ali često se zaboravlja da su i muškarci obuhvaćeni ovim zakonom. Nasilje u porodici može imati različite oblike – fizičko, emocionalno, seksualno ili finansijsko – i ne diskriminiše se po polu. Stoga, VAWA pruža jednaka prava i muškarcima koji su žrtve nasilja.

PROCES APLICIRANJA ZA ZELENU KARTU KROZ VAWA ZA MUŠKARCE
Proces apliciranja za zelenu kartu kroz VAWA za muškarce nije različit od procesa za žene. Ključno je prikupiti dokaze o nasilju u porodici, popuniti odgovarajuće formulare i podneti zahtev USCIS-u.
Dokazi mogu uključivati:
-medicinsku dokumentaciju,
-policijske izveštaje,
-svedočenja svedoka ili psihološke procene.

PRAVO NA SIGURAN I BEZBEDAN ŽIVOT ZA MUŠKARCE

Zakon o nasilju nad ženama (VAWA) postavlja osnovne standarde za zaštitu svih pojedinaca, bez obzira na pol. Muškarci koji su žrtve nasilja u porodici imaju pravo na podršku i zaštitu, kao i žene. VAWA pruža mogućnost za muškarce da napuste nasilnu situaciju, dobiju neophodnu
pomoć i nastave svoj život u sigurnijem okruženju.
Zelena karta putem VAWA predstavlja ključ za muškarce koji su žrtve nasilja u porodici da dobiju stalni boravak u Sjedinjenim američkim državama i započnu novi život bez straha oddaljeg zlostavljanja. Važno je osnažiti muškarce da prepoznaju svoja prava i koriste zakonske
mehanizme kao što je VAWA kako bi zaštitili sebe i svoje porodice od nasilja. Nasilje ne poznaje pol, ali zakon je tu da pruži podršku svima koji su pogođeni.

Advokatska kancelarija OC Law Group LLC iz Chicaga pruža neophodnu ekspertizu i obezbeđuje pravnu potporu kako bi olakšala ovaj proces i omogućila ugroženima uspešan put ka ostvarivanju sopstvenih prava.
Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem email adrese:
info@oclaw.us ili putem broja telefona: 847 258 9954.
NAŠ POSAO JE VAŠA BUDUĆNOST – OC LAW GROUP LLC!

COMMENTS

WORDPRESS: 0