Razlike između LLC i INC kompanije? Evo kako da brzo i jednostavno registrujete firmu u Americi

Razlike između LLC i INC kompanije? Evo kako da brzo i jednostavno registrujete firmu u Americi

FC Eagles Miami – Pobeda za prvo mesto na tabeli!
DeSantis uveo novi zakon o vinu, proizvođači i potrošači zadovoljni
37,9 miliona Amerikanaca živi u siromaštvu, prema poslednjem popisu stanovništva

Amerika važi za državu u kojoj nema previše birokratije i gde su procedure otvaranja bankovnih računa, vozačkih dozvola i kompanija veoma jednostavne. Međutim, jezička barijera i nepoznavanje sistema može i najednostavnije procedure učiniti složenim.

Kada osnivate kompaniju svakako želite da budete sigurni da ste odabrali pravi okvir za vaše poslovanje. Osnovna razlika između termina LLC, Inc., Ltd. i Co. je u tome što se oni mogu podeliti u dve kategorije: društva sa ograničenom odgovornošću i korporacije.

Društvo sa ograničenom odgovornošću (LLC)

Mnogi ljudi odlučuju da formiraju svoje malo preduzeće kao LLC samo zato što pruža dodatni sloj pravne zaštite što se tiče zaštite vaše lične imovine. Ova formacija razdvaja lična i kompanijska sredstva, tako da se u slučaju tužbe kompanije mogu uzeti samo sredstva iz poslovanja.
Ovo je takođe atraktivna formacija jer je veoma fleksibilna. Poslovanje ove vrste je u vlasništvu članova i njime upravljaju ili menadžeri treće strane ili sami članovi. To je veoma popularna formacija, što potvrđuje i podatak da je oko 75 procenata malih preduzeća formirano pod LLC preduzećem.

Korporacije (Inc., Ltd., Co.)

Osnovna razlika između Društva sa ograničenom odgovornošću (LLC) i ove vrste preduzeća je u tome što su korporacije u vlasništvu akcionara. Korporacijama upravljaju direktori ili službenici koji su imenovani od strane direktora i pomažu im u upravljanju svakodnevnim poslovanjem.Direktore imenuju akcionari, a zatim su direktori zaduženi da pronađu adekvatne službenike koji bi bili angažovani na različitim zadacima vođenja poslovanja. Ova vrsta organizacije osigurava da nijedna osoba nema sve reči u vašoj kompaniji.

Ukoliko vam treba pomoć oko otvaranja firme u Sjedinjenim Američkim Državama možete se obratiti agenciji REGISTRUJ KOMPANIJU koje će za vas obaviti ceo posao.

Sve što vi treba uradite je da pošaljete par neophodnih informacija i za dan, ili 10 dana, zavisi od toga koji paket usluga izaberete, Vaša kompanija će biti registrovana, a Vi ćete dobiti osnivački akt i EIN broj, sa kojim onda možete da otvorite račun u banci.

COMMENTS

WORDPRESS: 0