Razmišljate o kupovini automobila za vašu kompaniju? Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na ovaj korak

Razmišljate o kupovini automobila za vašu kompaniju? Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na ovaj korak

Evo sa koliko novca možete otići u penziju ako štedite $100 nedeljno na svom 401(k)
Bayfront Holiday Village
Amazon zapošljava 10 000 sezonskih radnika sa Floride

Kupovina pravog vozila nikada nije laka, posebno kada je to za posao, a ne za ličnu upotrebu. Sledite ove korake da biste kupili pravi automobil za svoju kompaniju.

Da li nabavljate automobil za svoj mali biznis?

Službeno vozilo je velika stvar koja vam može koristiti na više načina. U proteklih nekoliko godina zabeležen je porast voznog parka komercijalnih automobila i kamiona, sa 1,8 miliona u 2017.godini na 1,9 miliona u 2018.godini. bićete u dobrom društvu ako se odlučite za novi automobil. Međutim, kada kupujete novo vozilo za svoje poslovanje, uzmite u obzir činjenicu da automobil ne dobijate samo za sebe.

Sviđalo se to vama ili ne, automobil koji ste izabrali je zapravo projekcija vaše kompanije. Nije važno kojim se poslom bavite. Treba vam pristojan automobil koji prikazuje sliku kakvu želite da vide vaši potencijalni klijenti. Čak i ako imate najbolju marketinšku straregiju, pojavljivanje u starom automobilu može odbiti i najsjajnije buduće kupce.
Razmotrite šta je najvažnije kada odlučujete kako da donesete najbolju odluku i iskoristite blagodeti kupovine službenog automobila:

⦁ Pristupačnost vozila
⦁ Imidž vaše kompanije
⦁ Otpisi, amortizacija i porezne implikacije
⦁ Kupovina teških vozila

Razmotrite pristupačnost vozila

Jedno od prvih razmatranja koje trebate uzeti u obzir je da li možete priuštiti kupovinu i održavanje automobila. Koliko ste spremni da potrošite na održavanje i troškove goriva godišnje?
Ako vaša kompanija posluje odlično, kupovina vozila neće predstavljati problem, a vi to možete pripisati kao poslovni trošak. Međutim, imajte na umu da su uz kupovinu vozila povezani dodatni troškovi.
Svaki model vozila je različit, a postoje naknade za registraciju i osiguranje, plus troškovi popravke i održavanja za koje se morate pripremiti. Ako birate između nekoliko modela, procenite koliko ćete potrošiti na delove, gorivo i popravke. Prema AAA, automobili koji se voze preko 15.000 godišnje će u proseku koštati 8.469 dolara za osiguranje i održavanje.
Prednosti kupovine službenog automobila su amortizacija, poreske olakšice i avansni troškovi. Sajtovi poput Kelly Blue Book su izvrsni resursi za sve marke i modele. Generalno je pravilo da veća i teža vozila imaju veće troškove goriva i održavanja od manjih automobila.

Setite se imidža vaše kompanije

Jednom kada odredite budžet i uklonite poreske implikacije, vreme je da odaberete vozilo. Vrsta posla kojim se bavite će odlučiti koji će vam službeni automobil biti potreban. Da li vam treba neopisano vozilo koje leti ispod radara ili fensi vožnja da biste impresionirali svoje vrhunske klijente?

remember your company's image

Automobil koji odaberete mora imati smisla i odgovarati imidžu vaše kompanije. Na primer, kamion lošeg izgleda će se osećati kao kod kuće na gradilištu, dok su SUV ili limuzina savršeni za nekretnine.

Postavite sebi 3 pitanja:
⦁ Ko će koristiti vozilo? Da li kupujete automobil koji ćete na kraju koristiti i za ličnu upotrebu? Ako je to slučaj, morate razmisliti koju vrstu vozila trebate, jer to utiče na iznos koji može biti otpisan kroz vaš porez. Odbici takođe zavise od toga ko još koristi službeni automobil. Ako pratite kilometražu, kupovina automobila za osoblje ima više smisla jer nećete morati da brinete o ograničenjima kilometraže.
⦁ Koja je glavna funkcija vozila? Kupujete li novi automobil da biste impresionirali svoje klijente i uspeli u projektu ili je to više iz praktičnih razloga? Vaš poslovni model utiče na odluku koji automobil vam treba.
⦁ Vlasništvo nad vozilom. Treba da naslovite automobil na ime svog preduzeća ako ćete ga otpisati kao poslovni trošak. Možda nećete ostvariti značajnu poresku vrednost ako vozilo naslovite na svoje ime. Osiguranje će takođe koštati manje ako je automobil pod imenom vaše kompanije.
Iskoristite otpise, amortizaciju i poreske implikacije. Jedna od prednosti kupovine vozila putem vašeg poslovanja su poreske pogodnosti povezane sa njim. Operativni troškovi za svaki automobil registrovan u vašoj kompaniji su odbitni.

U poreskoj 2019.godini, poreski obveznici su mogli da potražuju 58 centi na svaku poslovnu milju prevezenu službenim automobilom. Međutim, ako službeni automobil koristite za ličnu upotrebu, možete odbiti samo troškove vezane sa poslovnom upotrebom. Morali biste da napravite računarsku gimnastiku kako bi vam se brojevi složili.
Verovali ili ne, najznačajnija prednost službenih vozila je amortizacija. Novi poreski zakoni kažu da ako automobil koristite isključivo poslovno, dobićete značajne bonuse. Ako je vozilo u funkciji između 28.septembra 2017. i 31.decembra 2026.godine, dobićete bonus za amortizaciju.

Očekujte da zaradite:
⦁ $18.000 u prvoj godini
⦁ $16.000 u drugoj godini
⦁ $9.600 u trećoj godini
⦁ $5.700 za svaku godinu dok vozilo ne izgubi na vrednosti

americki automobili chicago glasnik vesti amerika

Razgovarajte sa svojim knjigovođom
Pre nego što potražite novi automobil za svoje poslovanje, razgovarajte sa svojim knjigovođom o otpisima i poreskim implikacijama. Oni zavise od trenutnih odbitaka koje već uzimate i vašeg prihoda. U nekim slučajevima, kupovina polovnog vozila ima više smisla od kupovine novog. Ako nabavljate novi automobil, možete ili dati kredit ili platiti unapred. Čak i uz stabilne finansije kompanije, možda ćete želeti da razmislite o finansiranju vozila, posebno kada su kamate niske.

Na primer, trgovina starim službenim automobilom će doneti niže smanjenje, dok lizing može da vam donese poresku prednost. Takođe ćete imati mogućnost da se odreknete finansiranja vozila i da ga platite u gotovini za odbitak. Vaš računovođa može odgovoriti na bilo koja pitanja o tome da li je za vašu kompaniju bolji otpis celokupne transakcije ili odbijanje tokom vremena. Imajte na umu da postoje ograničenja za ove odbitke ako vaš bruto prihod (prilagođen) nije dovoljno značajan.
Zapamtite, kamate koje plaćate na zajam za službeni automobil su odbitni poreski trošak, o čemu treba razmišljati prilikom izbora između polovnog i novog vozila. Prodavci takođe imaju puno ponuda, rabata i podsticaja.

Razmislite o kupovini teških vozila

Poreska uprava omogućava veći otpis za kvalifikovana, teška vozila poput SUV vozila. Prema Odeljku 179, ispunjavate uslove za odbitak do 25.000 dolara ako 50% vremena koristite „težak“ kamionet, kombi ili terenac. Imajte na umu da se ovaj odbitak odnosi samo na prvu godinu korišćenja vozila i ako ispunjava IRS specifikacije. Takođe možete zatražiti bonus za prvu godinu za amortizaciju ako je vaše teško vozilo potpuno novo kada ga počnete koristiti za svoje poslovanje.

Kupite pravo vozilo za svoj posao

Kupovina vozila za vašu kompaniju je stalni trošak. Osim uobičajenih troškova goriva i popravki, vožnju biste morali da nadogradite svakih nekoliko godina. Službeni automobili pojedu puno kilometara i postanu više od vozila za ličnu upotrebu, posebno ako ih vozi više ljudi.
Morate razmotriti razgovor sa knjigovođom o svim poreskim olakšicama do kojih možete da dođete kako biste smanjili uticaj kupovine vozila na vaš budžet.
Ali, ako sledite sve korake, vaše malo preduzeće će posedovati vozilo na koje će biti ponosno.

Izvor: https://clutch.co/agencies/resources/things-consider-when-buying-car-your-small-business

COMMENTS

WORDPRESS: 0