Razmišljate o selidbi na Floridu? Evo da li se preseljenje zaista isplati

Razmišljate o selidbi na Floridu? Evo da li se preseljenje zaista isplati

Miami Heat Arena dobila privremeno ime nakon propasti FTX-a
Okrug Miami-Dade dobija novi pozivni broj
Pokretanja privrede u Majamiju od ponedeljka donosi nova pravila

Lako je razumeti zašto biste možda želeli da se preselite na Floridu; poznata je po Suncu, plažama i svežim citrusima, ovaj potez bi imao puno prednosti. Međutim, da li su ti faktori dovoljni da se preseljenje zaista isplati?

Trebalo bi da razmislite o razlici u troškovima života od vašeg trenutnog prebivališta do vašeg novog u Sunčanoj državi. Prva stvar koju biste želeli da ispitate je cena stanovanja. Na primer, u Miami-Miami Beach-Kendall, Florida, prosečna stopa hipoteke je bila 2,88%, a prosečna otplata glavnice i kamate je bila 1.269 dolara u trećem kvartalu 2020.godine. prosečna cena zakupa je bila 2265 dolara.

Miami Beach ukinio sve preostale hitne mere i ograničenja vezana za COVID-19

Savet: Vaš stan bi trebao biti otprilike 30% vašeg ukupnog bruto prihoda.

Precizirajte svoje potrebe upoređujući troškove života između dva grada u različitim državama. Za početak, u dokumentu pažljivo pratite svoje tekuće troškove, idealno jedan mesec. Pogledajte i najvažnije stvari, poput hrane i poseta lekaru, i nebitne stvari poput šišanja i odlazaka u bioskop. Na Floridi, prosečna cena šišanja je 14,20 dolara u oblastima poput Miami Dade okruga, manje od nacionalnog proseka od 19,05 dolara, dok će vas odlazak na pizzu i film koštati oko 22 dolara, što je nešto više od nacionalne vrednosti cena (21 dolar).

Moraćete da pregledate svoj trenutni budžet da biste videli kako će se rasti ili smanjivati se ako se preselite. Dodajte sve svoje mesečne nebitne troškove na svoju budžetsku listu, a zatim zbrojite troškove kako biste imali potpuni uvid u to kako trošite. Nešto drugo treba uzeti u obzir: prosečna cena posete lekaru.

Ovo su prosečni troškovi jedne posete različitim vrstama medicinskih stručnjaka u obasti Miami-Miami Beach-Kendall, na Floridi, u odnosu na nacionalni prosek:

  • Zubar: 110 dolara u odnosu na 98,33 dolara
  • Optometrista: 113,40 dolara u odnosu na 105,84 dolara
  • Doktor: 120 dolara u odnosu na 111,23 dolara

Koristeći podatke Saveta za istraživanje zajednice i ekonomska istraživanja, evo uzroka prosečnih cena hrane za treći kvartal u celom području Mimai-Miami Beach-Kendall u odnosu na nacionalni prosek:

  • Pržena piletina: 1,87 dolara u odnosu na 1,40 dolara
  • Breskve: 2,40 dolara u odnosu na 1,93 dolara
  • Jaja: 2,19 dolara u odnosu na 1,39 dolara

Ako biste nedeljno u prodavnici kupovali prženu piletinu, breskve i jaja, platili biste 6,46 dolara nedeljno i 335,92 dolara godišnje. To je više od nedeljnih srednjih troškova za prženu piletinu, breskve i jaja od 4,72 dolara.

Na kraju, razmislite o tome kako će se vaša potrošnja vremenom razvijati. Razmislite o stvarima poput promena načina života i ishrane koje bi potencijalno mogle da promene cene vaših troškova. Iako ne možete predvideti budućnost, u dokument o troškovima možete dodati sve moguće promene u svoj budžet.

Kada odlučite da se preseljenje na Floridu isplati, uporedite najbolje kompanije za selidbe kako biste bili sigurni da imate onu koja će odgovarati svim vašim potrebama.

Savet: Florida se nalazi u toplijoj klimi, pa razmislite o svim vremenkim troškovima koje biste mogli doživeti u ovoj regiji zbog događaja poput vrućina i uragana.

Najčešće postavljana pitanja:

Da li su niži troškovi života uvek bolji?

Ne. U zavisnosti od vaših životnih preferencija i budžetskih ograničenja (ili njihovih nedostataka), možda ćete otkriti da se ipak isplati živeti u gradu sa višim troškovima života. Neki razlozi za to su širi raspon javnih i privatnih škola ili lakši sistemi javnog prevoza.

Šta mogu učiniti da smanjim potrošnju kako bih sebi priuštio bolje uslove života?

Da biste smanjili trenutnu potrošnju, važno je da napravite listu svih svojih tekućih troškova. Prvo označite one bitne i ostavite ih po strani – ovi troškovi su verovatno statični osim ako se ne možete preseliti u jeftiniju kuću. Zatim pogledajte svoje nebitne troškove i pri svakoj kupovini se zapitajte: da li kupujem impulsivno ili sam dobro razmislio o ovoj kupovini?

 

Izvor: Forbes.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0