Reforma imigracionog sistema – Imigracionim agencijama naređeno da ne upotrebljavaju izraz „Illegal Alien“

Reforma imigracionog sistema – Imigracionim agencijama naređeno da ne upotrebljavaju izraz „Illegal Alien“

Kako da aplicirate za “Zelenu kartu” za članove vaše porodice koji žive van Amerike
Rekordan broj imigranata milijardera u Americi. Evo ko se sve nalazi na listi
USCIS pustio u rad novi vebsajt. Evo šta je sve promenjeno.

Bajdenova administracija naložiće američkim agencijama za sprovođenje imigracije da promene način na koji govore o imigrantima.

Termini „ilegalni stranac“ (Illegal Alien) i „asimilacija“ su zamenjeni terminima „nedokumentirani državljani“ i „integracija“.

Nove smernice izložene su u par detaljnih beleški koje su dobili šefovi imigracione agencije (Immigration and Customs Enforcement and Customs and Border Protection) u ponedeljak, što je deo napora administracije predsednika Bajden da povuče tvrde politike prethodne administracije i izgradi ono što oni žele. nazvati „humanijim“ imigracionim sistemom.

Dali smo ton i primer našoj zemlji i partnerima širom sveta“, kaže Troi Miller, najviši zvaničnik CBP-a, u svojoj belešci. “Provodimo zakone naše države, istovremeno održavajući dostojanstvo svakog pojedinca s kojim komuniciramo. Reči koje koristimo bitne su i poslužiće za dalje dodeljivanje tog dostojanstva onima koji su u našem pritvoru.

Nova uputstva odražavaju raniju promenu termina u američkoj Službi za državljanstvo i imigraciju, agenciji zaduženoj za legalnu imigraciju.

Reč „alien“ koristi se u celom američkom imigracionom zakonu. Ali Bela kuća pokušava da je zameni kao deo sveobuhvatnog zakona o imigraciji koji je poslala Kongresu.

Nova smernica priznaje da imigracione vlasti i dalje mogu koristiti taj termin prilikom popunjavanja potrebnih obrazaca. Ali oba pisma naglašavaju da bi agenti i oficiri trebali odmah početi da koriste novu terminologiju u unutrašnjim komunikacijama i spoljnoj prepisci.

Pod bivšim predsednikom Donaldom Trampom, službenici i agenti ICE-a imali su široku slobodu da hapse bilo koga na koga su ilegalno živeli u zemlji, šireći strah i konfuziju u imigrantskim zajednicama.

Administracija Bajdena postavila je oštra nova ograničenja za to koga ICE može da hapsi, pritvara i deportuje.

Kao suštinski upravnik sigurnijeg i humanijeg imigracionog sistema, ICE će godinama davati primer našoj zemlji“, piše Tae Johnson, vršilac dužnosti direktora ICE-a u svojoj belešci kojom najavljuje nova jezička uputstva.

Način na koji odaberemo komunikaciju presudan je za sprovođenje nacionalnih zakona, poštujući humanost i dostojanstvo onih pojedinaca sa kojima komuniciramo.

NPR

COMMENTS

WORDPRESS: 0