Rekordan rast vrednosti nekretnina u okrugu Miami-Dade u 2023. godini

Rekordan rast vrednosti nekretnina u okrugu Miami-Dade u 2023. godini

American Airlines zapošljava 600 ljudi u Majamiju. Evo kako da aplicirate za posao
FK Crvenka putuje na Srbijadu u Cikago!
Da li ste znali da za svega 99 dolara možete iznajmiti bioskop u centru Majamija?

Okrug Miami-Dade doživeo je dvocifren skok vrednosti nekretnina ove godine, koji se približava vrsti rasta koji je poslednji put viđen pre inflacije cena nekretnina koja je prethodila Velikoj recesiji.

Prema izveštaju okruga Miami-Dade koji je objavljen u četvrtak od strane Kancelarije poreskog procenitelja nekretnina, vrednosti nekretnina podložnih oporezivanju porasle su za 12,3% od početka 2023. godine, čime je obeležena druga uzastopna godina dvocifrenog rasta na najvećem tržištu nekretnina u Floridi.

To je takođe dvostruko veći rast u odnosu na prosečnu stopu rasta od 6% između 2012. i 2021. godine, što je navelo neke posmatrače tržišta da predvide da su prenaduvane cene spremne za opadanje. Iako je gotovo 6 milijardi dolara novih građevinskih projekata u 2022. godini podstaklo rast, većina porasta u vrednosti oporezivih nekretnina dolazi od postojećih kuća, kancelarija, hotela i drugih objekata u okrugu Miami-Dade. Prema izveštaju, bez novih građevinskih projekata, vrednosti su porasle u proseku za 10,7%.

Miami, najveći grad u okrugu, prevazišao je prosečan rast sa 14,2%. Sa gotovo 1,4 milijarde dolara u novim zgradama, grad je takođe učestvovao sa skoro četvrtinom ukupne gradnje u okrugu Miami-Dade u 2022. godini. Ostali veliki gradovi takođe su prijavili snažan rast vrednosti: Hialeah je porasla za 13,9%; Miami Gardens za 13,6% i Miami Beach za 10,4%. Izveštaj okruga Miami-Dade pokazuje najbrži rast vrednosti oporezivih nekretnina od 2007. godine, kada su porasle za 15,4%. To je bila poslednja godina procvata nekretnina u okrugu Miami-Dade pre nego što je Velika recesija srušila vrednosti nekretnina širom zemlje i dovela do pada cena od otprilike 50% na području Miamija.

Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0