Rok za povraćaj poreza ističe 17. maja. Evo šta sve treba da znate

Rok za povraćaj poreza ističe 17. maja. Evo šta sve treba da znate

Florida – Sve što niste znali o “Sunčanoj Državi”
Da li imigraciona služba (USCIS) proverava vaše socijalne mreže?
Trend rasta se nastavlja: 1000 stanovnika dnevno doselilo se na Floridu

Ako niste podneli poresku prijavu za prethodnu godinu, preostalo vam je još jako malo vremena. Krajnji rok za slanje poreske prijave 2020. godine je ponedeljak, 17. maj. U martu je IRS pomerio datum za pojedince zbog pandemije koronavirusa, dajući većini Amerikanaca dodatni mesec za podnošenje zahteva.

Čak i sa dodatnim vremenom, mnogi Amerikanci odugovlače sa pripremom i podnošenjem dokumenta, što je često zbunjujući zadatak koji je zakomplikovao zdravstvena kriza i zakoni doneti usred ovogodišnje sezone podnošenja zahteva.

Jedan od najvažnijih razloga za podnošenje poreske prijave je zahtev za povraćaj sredstava koji vam duguje Poreska uprava. Do 30. aprila IRS je primila više od 121 milion pojedinačnih poreskih prijava i obradila više od 110 miliona. Do sada je agencija Amerikancima poslala više od 81 milion povraćaj poreza sa prosečnim čekom od 2.865 dolara.

Taj povraćaj je često najveći neočekivani prihod porodica koje dobijaju tokom cele godine i može biti od pomoći pri isplati duga, povećanju štednje i još mnogo toga. Ove godine, posebno nakon udara pandemije koronavirusa, Amerikanci bi trebalo da potraže sav novac koji im duguju.

Važno je zapamtiti da povraćaj novca nije besplatan novac, prema Rebecci Thompson, direktorki mreže poreskih obveznika u Prosperiti Nov, neprofitnoj organizaciji. To je novac koji ste preplatili američkoj vladi, u osnovi zajam bez kamata. Imate pravo da ga vratite i trebali biste to učiniti.

Iako je 17. maj krajnji rok za ovogodišnje poreze, to je ujedno i datum do kojeg morate podneti zahtev za povraćaj sredstava iz 2017. Poreski obveznici imaju tri godine da zahtevaju povraćaj poreza od IRS. U aprilu je IRS rekla da od 2017. godine još uvek imaju 1,3 milijarde dolara nepovratnih povrata.

CNBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0