Rok za REAL ID produžen za 2 godine do proleća 2025

Rok za REAL ID produžen za 2 godine do proleća 2025

Želite da budete učitelj u Americi? Evo kako da dobijete radnu vizu
Kako je nastao i šta je originalno značenje izraza Američki San
Izdavanje pasosa Republike Srbije u SAD

U ponedeljak je još jednom produžen rok za dobijanje REAL ID dokumenata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje bezbednosti.

Rok je ranije bio određen za 3. maj 2023. nakon brojnih produženja vezanih za pandemiju, ali će sada biti 7. maj 2025. prema novim smernicama, navodi DHS.

DHS nastavlja da blisko sarađuje sa američkim državama, Distriktom Kolumbija i teritorijama SAD kako bi ispunio zahteve za REAL ID“, rekao je sekretar za unutrašnju bezbednost Alehandro N. Maiorkas u saopštenju. „Ovo produženje će dati državama potrebno vreme da osiguraju da njihovi stanovnici mogu da dobiju vozačku dozvolu ili ličnu kartu u skladu sa REAL ID-om. DHS će takođe iskoristiti ovo vreme za implementaciju inovacija kako bi proces bio efikasniji i pristupačniji. Nastavićemo da osiguravamo da američka javnost može bezbedno da putuje.”

Kada se novi rok dostigne, svako stariji od 18 godina moraće da priloži vozačku dozvolu ili identifikacionu karticu u skladu sa REAL ID-om da bi leteo u unutar SAD ili posetio saveznu ustanovu. Označeni zvezdom i zlatnim krugom koji okružuje, REAL ID-ovi se izdaju u svih 50 država.

Zvaničnici su rekli da je produženje neophodno „delimično da bi se rešili dugotrajni uticaji pandemije COVID-19 na mogućnost dobijanja REAL ID vozačke dozvole ili lične karte“.

Za razliku od običnih vozačkih dozvola, REAL ID-ovi se trenutno ne mogu izvaditi online

COMMENTS

WORDPRESS: 0