Rok za učešće u nagodbi sa Facebookom od 725 miliona dolara ističe u petak

Rok za učešće u nagodbi sa Facebookom od 725 miliona dolara ističe u petak

FK Crvenka Miami – Poraz posle neverovatnog preokreta
Forbes: Poslodavci širom Amerike planiraju da naplate nadoknadu do 50 dolara mesečno svojim nevakcinisanim radnicima
Okrug Miami-Dade dobija novi pozivni broj

Vreme brzo ističe za korisnike Facebooka u SAD koji još nisu podneli zahtev za isplatu u okviru nagodbe u vrednosti od 725 miliona dolara protiv ove društvene medijske platforme.

Rok za podnošenje zahteva u ovom masovnom nagodbenom sporazumu je 25. avgust.

Oni koji podnesu zahtev mogu dobiti isplatu od Meta Platforms Inc., matične kompanije Facebooka, nakon tužbe koja je tvrdila da je platforma omogućila pristup korisničkim podacima trećim licima bez njihove saglasnosti.

Takođe, tužba je tvrdila da Facebook nije nadzirao ni sprovodio pristup trećih strana podacima koji su bili prikupljeni, uključujući prikupljanje podataka od sada ugašene političke konsultantske kompanije Cambridge Analytica.

Za one koji nisu sigurni da li ispunjavaju uslove za ovu nagodbu, uslovi su nedavno promenjeni.

Ranije ovog leta, smernice za nagodbu su proširene kako bi obuhvatile još više korisnika. Međutim, iznos koji biste mogli primiti i dokumentacija koju će biti potrebno podneti u zahtevu zavisi od nekoliko faktora.

Ko ima pravo da podnese zahtev?

Svi koji su bili korisnici Facebooka u Sjedinjenim Američkim Državama u bilo kom trenutku između 24. maja 2007. i 22. decembra 2022. godine imaju pravo da podnesu zahtev.

Prema najnovijoj izmeni, osobe koje su imale Facebook naloge tokom vremenskog perioda obuhvaćenog tužbom, a sada su ih izbrisali, takođe imaju pravo da podnesu zahtev.

U e-mailu poslatom korisnicima Facebook naloga navedeno je da ova promena utiče na osobe koje su izbrisale jedan ili više Facebook naloga u periodu od 24. maja 2007. do 22. decembra 2022. godine pre nego što su kreirali novi Facebook nalog u istom vremenskom periodu.

Najnovija tužba i nagodba se razlikuju od prošlogodišnje nagodbe u vrednosti od 650 miliona dolara postignute sa Facebookom u državi Ilinois, koja je rezultirala isplatom stotina dolara više od milionu stanovnika. Međutim, ovo je samo jedna od nekoliko nagodbi koje se odnose na društvene medijske platforme u državi Ilinois. Trenutno se prihvataju zahtevi za drugu nagodbu koja se odnosi na platformu Instagram.

COMMENTS

WORDPRESS: 0